Mercenarii Wagner se laudă cu distrugerea unui tanc Leopard 2 în Ucraina, cu poze din Siria

Mercenarii Wagner se laudă cu distrugerea unui tanc Leopard 2 în Ucraina, cu poze din Siria

Mercenarii Wagner pretind că au distrus în Ucraina unul dintre tancurile Leopard 2 livrate de aliați. Potrivit publicației Heute , postarea lăudăroasă a mercenarilor este un fake news propagat pe canalele de Telegram.

Tanc Leopard 2 distrus în Siria / Foto: topwar.ru

După mai multe insistențe ale Kievului, Occidentul a livrat primele tancuri Leopard 2. În total, țara va primi peste o sută de tancuri Leopard din diverse țări și 31 de tancuri Abrams din SUA.

Vladimir Kliciko, fratele primarului din Kiev, a postat recent un videoclip în care conduce un astfel ed tanc „Mulțumesc Germania pentru această «pisică»”, a scris fostul pugilist profesionist, potrivit Libertatea.

La puțin timp după apariția știrii privind primele tancuri Leopard 2 sosite în Ucraina și livrate de Polonia, mercenarii Wagner s-au lăudat că au reușit deja să distrugă un astfel de tanc.

Duminică, 26 februarie, o imagine care arată un Leopard 2 distrus a apărut pe un canal oficial de Telegram al companiei militare private fondate de Evgheni Prigojin.

„Astăzi, în apropiere de satul Jahidne, soldații grupului Wagner au distrus primul tanc Leopard-2. Luptătorii au lovit tancul german cu o rachetă antitanc și echipajul mercenarilor polono-germani a fost distrus”, este textul care însoțește imaginea.

Postarea cu tancul Leopard 2 distrus de mercenarii Wagner/ Foto Captură via Libertatea

Postarea cu tancul Leopard 2 distrus de mercenarii Wagner/ Foto Captură via Libertatea

În urma unei căutări a imaginii pe internet s-a constatat că mercenarii au mințit. Aceeași imagine apare într-un articol din 2018 de pe site-ul rus de știri militare topwar.ru .

Articolul cu tancul Leopard 2 distrus în 2018 / Foto: Captură

Articolul cu tancul Leopard 2 distrus în 2018 / Foto: Captură

Articolul care folosește imaginea este despre distrugerea unui Leopard 2 A4, al armatei turce, în Siria. Distrugerea tancului a fost documentată la acea vreme și pe video.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost contactat de agenția de stat rusă TASS pentru a confirma distrugerea presupusului Leopard 2. Acesta a ezitat să răspundă, dar a precizat că „Tancurile de luptă occidentale se află pe front la doar câteva zile după sosirea lor în Ucraina fără un echipaj instruit“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”