Mergea, în finala de dublu la Barcelona (ATP), după o victorie în fața lui Tecău

Mergea, în finala de dublu la Barcelona (ATP), după o victorie în fața lui Tecău

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Barcelona, cu premii totale de 2.324.905 euro, după 6-3, 5-7, 14-12 cu cuplul româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, în semifinale.

Aceasta este prima finală a lui Mergea alături de Qureshi, asigurată după un meci care a durat o oră și 35 de minute.

Mergea și partenerul său au reușit să își adjudece primul set cu 6-3, după ce echipele au mers cu serviciul până la 3-3. În setul secund s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Tecău/Rojer, care au reușit break-ul la momentul oportun, restabilind egalitatea, 1-1 la seturi.

În super tie-break, Mergea și Qureshi s-au desprins la 5-2 și au avut 7-4 și 9-6, dar au ratat cele trei mingi de meci, Tecău și Rojer egalând, 9-9. Mergea și echipierul său au mai ratat trei mingi de meci, dar au reușit în cele din urmă să încheie meciul cu 14-12.

Mergea și Qureshi au reușit 9 ași în acest meci, iar adversarii niciunul.

Perechea româno-pakistaneză și-a asigurat un cec de 73.820 euro și 300 de puncte ATP, Tecău și Rojer primind 37.030 euro și 180 de puncte. În ultimul act, Mergea și Qureshi vor înfrunta cuplul germano-austriac Philipp Petzschner/Alexander Peya.

Mergea are în palmares șase titluri ATP, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol), în 2014 la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) și la Hamburg (cu croatul Marin Draganja ca partener), în 2015 la Stuttgart (alături de indianul Rohan Bopanna) și anul trecut la București (împreună cu Horia Tecău).

Florin Mergea mai are șapte finale jucate, în 2015 la Auckland, Montpellier (ambele alături de englezul Dominic Inglot), Casablanca, Halle și Turneul Campionilor (toate alături de Bopanna), în 2016 la Sydney și Madrid (tot cu Bopanna alături), precum și o finală la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Tecău.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”