Mergea și Tecău s-au calificat în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy

Mergea și Tecău s-au calificat în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy

Perechea alcătuită din tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), dotat cu premii totale de 463.520 euro, după ce au învins cuplul olandez Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop cu 3-6, 6-2, 10-8, la Arenele BNR din Capitală.

În primul set, cele două perechi și-au făcut serviciul în primele patru ghemuri, dar apoi olandezii au rupt echilibrul și s-au desprins la 5-2, deși Mergea și Tecău au avut șapte mingi de break, ratându-le pe toate. Koolhof și Middelkoop și-au adjudecat setul inaugural în circa o jumătate de oră, cu 6-3.

În setul al doilea, Mergea și Tecău au început cu dreptul, și-au făcut serviciul, iar apoi au reușit un break pentru 2-0. Din păcate, cei doi români nu și-au fructificat avantajul și scorul a devenit la scurt timp 2-2. Tricolorii au jucat însă perfect în continuare și au încheiat setul cu 6-2, restabilind egalitatea.

În supertiebreak, românii, principalii favoriți ai probei de dublu, au fost conduși cu 4-2 și 6-4, dar au revenit și au avut avantaj, 7-6, 8-7 și au încheiat cu 10-8.

Koolhof și Middelkoop au un titlu împreună, anul acesta, la Sofia.

Tecău (5 ATP) și Mergea (13 ATP) fac pereche pentru prima oară după multă vreme în circuitul ATP, în ultimii ani evoluând alături doar în meciurile de Cupa Davis. Koolhof și Middelkoop ocupă locuri mult mai slabe în ierarhia mondială, 58, respectiv 56.

În finală, Tecău și Mergea vor înfrunta perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), care în primul tur au trecut de Marius Copil și Adrian Ungur, câștigătorii de anul trecut, cu 6-3, 6-4.

Prin calificarea în ultimul act, Mergea și Tecău și-au asigurat un cec de 13.170 euro și 150 de puncte ATP, iar învinșii s-au ales cu 7.140 euro și 90 puncte ATP.

România va avea pentru al cincilea consecutiv an un reprezentant în finale la BRD Năstase Țiriac Trophy.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale