Merkel promite să majoreze bugetul apărării, în contextul criticilor repetate din partea lui Trump

Merkel promite să majoreze bugetul apărării, în contextul criticilor repetate din partea lui Trump

Cancelarul german Angela Merkel a promis joi să majoreze semnificativ bugetul pentru apărare, în contexul criticilor din partea SUA că nu-şi asumă pe deplin partea de responsabilitate ca stat membru al NATO, spunând totodată că Alianţa Nord-Atlantică are în continuare o importanţă centrală pentru securitatea Germaniei, relatează dpa şi Reuters.

Într-un discurs susţinut joi în Bundestag, Merkel a spus că Germania este angajată în a acţiona pentru atingerea ţintei stabilite de NATO de alocare a 2% din PIB pentru cheltuielile militare.

"Această chestiune fundamentală - sunt ferm convinsă - este, nici mai mult, nici mai puţin, despre viitoarea conservare a alianţei transatlantice", a adăugat ea, făcând aluzie la Washington, unde preşedintele Donald Trump i-a făcut observaţie în mod repetat pentru neîndeplinirea acestei ţinte.

"Nu este un secret faptul că alianţa transatlantică se află sub tensiune în acest moment, dar suntem convinşi că alianţa rămâne centrală în ceea ce priveşte securitatea noastră comună", a mai spus Merkel.

Cancelarul german a afirmat totodată că UE trebuie să continue să discute cu SUA pentru a evita un război comercial.

De asemenea, Merkel a declarat că trebuie să rămână pe masă oferta adresată Rusiei pentru dialog cu scopul de a pune capăt conflictului din estul Ucrainei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?