Merkel renunță la șefia partidului. Începe cursa pentru viitorul cancelar al Germaniei

Merkel renunță la șefia partidului. Începe cursa pentru viitorul cancelar al Germaniei

Merkel renunță la șefia partidului. Începe cursa pentru viitorul cancelar al Germaniei. Cancelarul german Angela Merkel va renunta la sefia partidului crestin-democrat dupa aproape doua decenii in aceasta functie, a declarat o persoana familiarizata cu chestiunea pentru Bloomberg News.

Cancelarul le-a spus liderilor crestin-democratilor (CDU) ca nu va solicita realegerea ca presedinte de partid la congresul de la inceputul lunii decembrie, a declarat o sursa de partid citata de Reuters.

Merkel este presedinte al CDU din 2000 si renuntarea la rolul sau va incepe o cursa in cadrul partidului pentru ca succesorul sau va fi si viitorul cancelar al Germaniei.

Moneda euro a scazut la scurt timp dupa aparitia vestii.

Decizia vine dupa un declin istoric pentru CDU la alegerile de duminica, din landul Hessa. CDU s-a clasat pe primul loc, obtinand intre 27 % si 29 % din voturi, dar mai putin cu peste 10% fata de scrutinul precedent din 2013.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”