Merkel şi Macron discută cu şefii instituţiilor UE despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Merkel şi Macron discută cu şefii instituţiilor UE despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au avut duminică discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre situaţia creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysee, citată de agenţia DPA, Macron şi Merkel au avut convorbiri cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit agenţiei EFE, un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public France Télévisions că Franţa doreşte o poziţie europeană coordonată în această chestiune şi speră că o decizie în acest sens să poată fi anunţată încă de astăzi.

De asemenea, Emmanuel Macron a convocat pentru duminică seară o reuniune a consiliului naţional de apărare al Franţei. Preşedintele francez are el însuşi COVID-19 şi se află în izolare, starea sa fiind ''stabilă'', potrivit unui anunţ al Palatului Elysee.

Între timp, Austria a anunţat de asemenea că va suspenda zborurile către şi dinspre Marea Britanie, decizii similare fiind luate până în prezent de Belgia, Olanda şi Italia. Germania a anunţat că examinează de asemenea o posibilă suspendare a acestor zboruri.

Guvernul britanic a decis instituirea nivelului maxim de restricţii antiepidemice la Londra şi într-o parte a Angliei, unde noua tulpină de coronavirus, care este mai contagioasă, a provocat a creştere semnificativă a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Consilierul ştiinţific al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a declarat sâmbătă că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ''dominantă'' în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga