Mesaj anti-UE la Băile Tușnad, al unui viitor ministru în Guvernul lui Viktor Orban: „Uniunea Europeană se va destrăma”

Mesaj anti-UE la Băile Tușnad, al unui viitor ministru în Guvernul lui Viktor Orban: „Uniunea Europeană se va destrăma”

Bence Tuzson, secretar de stat în Cabinetul premierului Viktor Orban şi viitor ministru al Justiţiei, crede că încercarea UE de a impune directive juridice va avea drept consecință nerespectarea acestora de către statele membre.

Viktor Orban FOTO Foto Profimedia

Bence Tuzson, secretar de stat în Cabinetul premierului Viktor Orban şi viitor ministru al Justiţiei, a declarat, la Băile Tușnad, că UE se va destrăma dacă Bruxelles-ul va încerca să dicteze în domeniul legislației, pentru că procesul va avea ca rezultat nerespectarea de către statele membre a deciziilor UE”, potrivit hirado.hu .

Politicianul maghiar a mai spus că „UE vrea să-și impună voința asupra statelor naționale prin intermediul unei legislaţii ascunse, prin slăbirea conceptelor juridice şi revendicând respectarea unor principii ale statului de drept care nu pot fi definite, vrea să impună legislaţia europeană împotriva celei naţionale prin mijloace judiciare”.

În cadrul unei discuții de la Universitatea de Vară, Bence Tuzson a vorbit despre Convenția de la Istanbul referitoare la violența împotriva femeilor ca fiind un exemplu de legislație ascunsă, susținând că UE a devenit deja parte a convenției, deși nu există un acord complet între statele membre în privința detaliilor.

Bence Tuzson consideră că diversitatea UE trebuie păstrată și că niciun stat membru nu ar trebui să fie obligat să aplice aceleași soluții juridice ca celelalte țări, ci, în schimb, ar trebui să fie căutate punctele comune.

„Pentru aceasta avem nevoie de un set de criterii obiective care să convină tuturor. Dacă UE nu va funcţiona în acest fel, ea se va destrăma”, este de părere politicianul maghiar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat