Mesaj de la fotbaliștii Oțelul Galați, aflați în cantonament în Turcia: „Suntem în siguranță, cutremurul nu ne-a afectat”

Mesaj de la fotbaliștii Oțelul Galați, aflați în cantonament în Turcia: „Suntem în siguranță, cutremurul nu ne-a afectat”

Risc Seismic

Fotbaliștii de la Oțelul Galați aflați în cantonament în Turcia au transmis un mesaj la puțin timp după producerea cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter: „Delegația clubului nostru este în siguranță”.

Fotabiliștii de la Oțelul Galați se află în Antalya FOTO: Otelul Galați/Facebook

„SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia”, au scris pe pe Facebook, reprezentanții clubului gălățean.

Sportivii din Galați au simțit cutremurul , însă aceștia anunță că programul de pregătire nu va fi modificat.

„Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit și va continua confom programului stabilit, cu meciul amical de astăzi, în compania formației FK Olympic Tashkent, din prima ligă din Uzbekistan, partida ce va avea loc cu începere de la ora locală 16:00 (15:00 ROU)”, au anunțat cei de la Oțelul Galați.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est). Guvernul Turciei cere ajutor internațional.

România trimite ajutor Turciei

"În urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU. Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută. Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin", potrivit Guvernului României.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu