Mesaj Ro-Alert pentru Tulcea și Galați despre „căderea unor obiecte din spaţiul aerian“: Adăpostiți-vă în beciuri!

Mesaj Ro-Alert pentru Tulcea și Galați despre „căderea unor obiecte din spaţiul aerian“: Adăpostiți-vă în beciuri!

O avertizare Ro-Alert despre "căderea unor obiecte din spaţiul aerian" fost primită miercuri seara, în jurul orei 23.30, de către locuitorii din Tulcea și Galați. Existau indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România, sunt desfășurate atacuri aeriene.

Mesaj Ro-Alert pentru Tulcea și Galați FOTO ISU Tulcea

"În urmă cu puțin timp a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”, se arată în mesajul transmis de ISU Tulcea, anunță Antena 3.

Populația din zona de graniță este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituțiile cu rol de apărare monitorizează situația generată de conflictul armat din zona de graniță cu statul Român pentru a oferi protecție și sprijin comunităților din regiune.

Mesajul RO-alert a fost emis pe toată zona de nord a județului Tulcea dar și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați.", a transmis ISU Tulcea.

Locuitorii din Tulcea, avertizați de autorități prin Ro-Alert că „vor cădea obiecte din spațiul aerian”

Acesta nu este primul mesaj de avertizare primit de locuitorii din Tulcea și Galați, în contextul războiului din Ucraina. În luna septembrie a fost emisă o avertizare privind siguranța populaiei din apropierea zonei de conflict. „Alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, este mesajul pe care l-au primit atunci oamenii.

Resturi a trei drone rusești, descoperite pe teritoriul României

După ce o a treia dronă lansată de Federația Rusă a fost descoperită prăbușită pe teritoriul României, ambasadorul țării noastre la NATO, Dan Neculăescu, i-a informat pe aliaţii NATO cu privire la continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României, iar un reprezentant al Alianței a susținut că nu există date despre un atac deliberat asupra Alianței.

Dan Neculăescu i-a informat pe aliaţi că pe teritoriul României au fost identificate, pentru a treia oară, fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia și că autorităţile române rămân în alertă şi desfăşoară o anchetă completă.

Conform unor surse militare, misiunile de monitorizare în zona incidentelor au fost intensificate și de Ministerul Apărării Naționale care a instalat și mai mulți senzori în zonă, iar o măsură similară a luat și Poliția de Frontieră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...