Mesaj RO-ALERT transmis pe telefoane cu privire la respectarea recomandărilor pentru împiedicarea răspândirii COVID-19

Mesaj RO-ALERT transmis pe telefoane cu privire la respectarea recomandărilor pentru împiedicarea răspândirii COVID-19

Un mesaj a fost transmis, sâmbătă, pe telefoanele mobile prin sistemul RO-ALERT, cu privire la respectarea recomandărilor pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus COVID-19.

În mesajul transmis de către autorităţi li se cere românilor să rămână în case şi să evite contactul direct cu alte persoane, dar şi să se asigure că regulile de prevenţie sunt respectate şi de către vârstnici.

 "RESPECTAŢI recomandările pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus COVID-19. RĂMÂNEŢI în casă, pe cât posibil! EVITAŢI contactul direct sau apropiat cu alte persoane! MENŢINEŢI distanţa de minimum doi metri faţă de ceilalţi! NU ATINGEŢI suprafeţe pe care au pus mâna şi alte persoane! FERIŢI-VĂ de zone aglomerate! SPĂLAŢI-VĂ pe mâini cât mai des posibil! NU VĂ ATINGEŢI cu mâinile faţa, nasul, gura sau ochii! ASIGURAŢI-VĂ că regulile sunt respectate şi de vârstnici. Ei sunt cei mai expuşi îmbolnăvirii!", este mesajul transmis sâmbătă prin sistemul RO-ALERT.

 În mesaj li se mai recomandă românilor să folosească pentru informarea cu privire la epidemia de coronavirus site-ul ştirioficiale.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situaţii majore în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ca urmare a Ordonanţei de urgenţă nr. 72 din 5 octombrie 2017. AGERPRES / (AS - editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!