Mesaje critice publicate în fața lui Putin, în direct la TV: „ Nu avem educație, nu avem servicii medicale. Ne așteaptă abisul...”

Mesaje critice publicate în fața lui Putin, în direct la TV: „ Nu avem educație, nu avem servicii medicale. Ne așteaptă abisul...”

Sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a fost marcată și de critici. Mai mulți cetățeni și-au făcut curaj și au criticat mașinăria de propaganda a Kremlinului, relatează The Telegraph.

Vladimir Putin a susținut sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri. FOTO Profimedia (Arhivă)

Cei care au urmărit conferința maraton au contestat direct motivele pentru care liderul rus a dispus invazia la scară largă a Ucrainei.

De ce «realitatea» dumneavoastră este în contradicție cu realitatea trăită de noi?", se arată într-un mesaj. Protestele față de războiul Rusiei în Ucraina sunt interzise.

Un altul a criticat mașinăria de propagandă a Kremlinului. „Domnule președinte, de ce este diferită Rusia reală de cea de la televizor?", se mai arăta într-un alt mesaj.

Liderul de la Kremlin a transmis în urmă cu o săptămână că va candida la alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în luna martie. Totuși, unii nu s-au arătat atât de încântați de această veste. Ba chiar au ținut să-și exprime gândurile în cadrul conferinței anuale: „Nu candidați pentru un nou mandat de președinte. Faceți loc pentru tineri!”.

Mesaje critice publicate în fața lui Putin Foto Twitter @francis_scarr via The Telegraph

Mesaje critice publicate în fața lui Putin Foto Twitter @francis_scarr via The Telegraph

„Această întrebare nu va fi afișată!”

Putin a părut să nu observe mesajele, care au fost difuzate în direct la televiziune. Criticile la adresa mașinăriei de propagandă a Kremlinului au continuat: „Bună ziua. Când va fi posibil să ne mutăm în Rusia despre care ni se vorbește la Channel One?", se arăta într-un SMS.

Această întrebare nu va fi afișată! Aș vrea să știu, când va acorda președintele nostru atenție propriei sale țări? Nu avem educație, nu avem servicii medicale. Ne așteaptă abisul...", se mai arată în altul.

Deși este prezentată ca o adevărată sesiune de întrebări și răspunsuri pentru cetățenii ruși, Kremlinul verifică cu atenție tot ce se petrece în timpul evenimentului. Nu se știe cum de a fost permisă afișarea mesajelor pe ecranul uriaș din fața liderului rus. Este posibil să fie vorba de o eroare de securitate, însă un politolog rus a declarat că este posibil să fi fost o acțiune deliberată pentru a crea o impresie falsă despre libertatea de exprimare în Rusia.

Mihail Hodorkovski, un om de afaceri aflat în exil, a declarat însă: „Putin își ține astăzi sesiunea anuală de întrebări și răspunsuri, iar oamenii au fost invitați să trimită întrebări prin SMS, care vor fi afișate pe ecranele mari din spatele lui. Se pare că cel care le filtrează a lăsat să treacă unele neplăcute".

Restul conferinței a părut să se desfășoare după cum a planificat Kremlinul, care a aranjat ca Putin să răspundă unor întrebări ușoare de ordin intern și să fie aplaudat de copii și soldați de pe front.

Un grup de soldați ruși, care aveau insigne cu chipul lui Putin, au pus întrebări despre promovarea mai intensă a armatei în rândul copiilor, în timp ce se aflau în ceea ce părea a fi un buncăr în apropiere de linia frontului. Pe fundal, se auzeau împușcături.

În timpul intervenției telefonice, Putin a anunțat că nu va avea loc o a doua mobilizare.

De ce avem nevoie de o mobilizare? Astăzi nu este nevoie de așa ceva", a spus el.

El a folosit intervenția telefonică pentru a afirma că mai mult de 600.000 de soldați ruși se află în prezent în Ucraina, dublu față de numărul celor care au pătruns în timpul etapelor inițiale ale invaziei. De asemenea, a criticat mașinăria de război a Kievului și a exclus o nouă rundă de mobilizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB