Mesaje misterioase venite din spațiu. Semnalele primite de cercetători la fiecare 20 de minute în ultimii 35 de ani VIDEO

Mesaje misterioase venite din spațiu. Semnalele primite de cercetători la fiecare 20 de minute în ultimii 35 de ani VIDEO

Undele radio sunt transmise pe Pământ cu o frecvență constantă, dar cercetătorii nu au identificat încă sursa acestor mesaje misterioase venite din spațiu.

Cercetătorii nu au aflat deocamdată sursa undelor radio misterioase FOTO Shutterstock

Într-o nouă lucrare publicată în prestigioasa revistă Nature pe 19 iulie 2023, o echipă internațională de astronomi condusă de Universitatea Curtin din Australia, dezvăluie o descoperire senzațională. Experții au primit mesaje extraterestre radio pe Pământ de la o sursă misterioasă din spațiu.

Cercetătorii nu știu ce obiect spațial trimite undele radio către Pământ. Natura undelor este de așa natură încât nu se conformează niciunui model care încearcă să o explice. Astronomii au descoperit în urma cercetărilor că sursa a trimis, de 35 de ani, semnale la fiecare circa 20 de minute spre Pământ, potrivit Independent .

Emisiile apar ca exploziile care ies din pulsari sau exploziile radio rapide, care durează de la milisecunde până la câteva secunde. Însă sursa recent descoperită trimite semnale radio care pulsează pe o perioadă de 21 de minute – ceva care până acum era considerat imposibil.

Pulsarii sunt stele neutronice care se rotesc rapid, provocând explozii radio pe măsură ce o fac. Când acestea traversează Pământul, emisiile sunt vizibile într-un mod similar cu cel al unui obstacol care se interpune în calea luminii de la un far care se rotește.

Sursa misterioasă repetă mesajele din 1988

Oamenii de știință cred că acest proces poate funcționa numai dacă câmpul magnetic al pulsarului este puternic și se rotește suficient de repede. În caz contrar, nu ar exista suficientă energie pentru a vedea pulsarul de pe Pământ.

Acest lucru a condus la dezvoltarea așa numitei teorii a „liniei morții pulsarului”, care sugerează că sursele trebuie să se rotească rapid și să fie suficient de puternice pentru a fi detectate.

Obiectul nou descoperit, numit GPMJ1839-10, este cu mult dincolo de această linie a morții. Dacă este un pulsar, atunci se pare că funcționează în moduri pe care oamenii de știință le credeau imposibile.

Ar putea fi, de asemenea, o stea pitică albă foarte magnetizată sau un magnetar, un tip de stea neutronică cu câmpuri magnetice incredibil de puternice. Dar acești aștri nu tind să emită emisii de acest fel, cred cercetătorii.

Astfel de semnale au fost detectate pe Pământ cel puțin din 1988, când oamenii de știință le-au descoperit analizând înregistrări vechi, dar care trecuseră neobservate de cei care colectaseră datele. După ce sursa a fost detectată, cercetătorii au verificat arhivele radio și au descoperit că sursa se repetă de cel puțin 35 de ani .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?