Mesajul lui Zelenski în Parlamentul britanic: Rusia va pierde războiul. Dați-ne aripi

Mesajul lui Zelenski în Parlamentul britanic: Rusia va pierde războiul. Dați-ne aripi

În discursul ținut în Parlamentul britanic, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia va pierde războiul și că Ucraina va câștiga inclusiv cu sprijinul Marii Britanii, care „merge alături de noi spre cea mai importantă victorie din viața noastră”.

Zelenski a sosit miercuri la Londra unde a fost întâmpinat de premierul Sunak FOTO EPA-EFE

„Avem libertate, dați-ne aripi pentru a o proteja”, a fost mesajul lui Zelenski, scris pe o cască de pilot dăruită președintelui Parlamentului.

Zelenski a mulțumit Marii Britanii pentru că a fost alături de Kiev „încă din prima zi, din primele secunde și minute ale invaziei pe scară largă”.

„Marea Britanie, ați întins o mână de ajutor când lumea încă nu înțelesese cum să reacționeze”, a spus Zelenski.

"Lumea îi ajută cu adevărat pe cei care sunt curajoși să apere libertatea și să deschidă calea spre o nouă istorie", i s-a adresat Zelenski premierului britanic Sunak căruia i-a mulțumit pentru sprijin.

Președintele ucrainean a avut un mesaj și pentru fostul premier britanic Boris Johnson aflat în sală.

„Boris, i-ai unit pe ceilalți atunci când părea absolut, absolut imposibil - îți mulțumesc".

După ce vom învinge împreună, orice agresor va ști ce îl așteaptă dacă atacă ordinea internațională", a transmis Zelenski.

„Orice agresor va pierde", a subliniat Zelenski.

Zelensk a salutat sancțiunile britanice împotriva Rusiei, dar precizat că acestea trebuie să continue până când Kremlinul își va epuiza mijloacele de a finanța războiul împotriva Ucrainei.

„Aceasta va fi noua realitate a lumii libere", a adăugat el.

Rusia va pierde

„Știm că Rusia va pierde. Știm că victoria va schimba lumea, iar aceasta va fi o schimbare de care lumea avea nevoie. Regatul Unit este alături de noi spre cea mai importantă victorie a vieții noastre. Victoria asupra ideii înseși de război”, s-a arătat încrezător Zelenski.

Când a început invazia la scară largă, în februarie anul trecut, Ucraina, împreună cu Marea Britanie, SUA și alți aliați "au format o adevărată coaliție de prieteni".

"Ați fost printre acei foarte puțini care au ajutat înainte de începerea invaziei pe scară largă [a invaziei]", a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a spus că întâlnirea pe care urmează să o aibă cu regele Charles al III-lea constituie „un moment cu adevărat special”.

În Marea Britanie, Regele este pilot al forțelor aeriene. În Ucraina de astăzi, fiecare pilot al forțelor aeriene este un rege”, a spus Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”