Mesajul PSD/ALDE/UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

Mesajul PSD/ALDE/UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

Mesajul PSD/ALDE/UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor! Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) prezintă perfect tabloul sumbru al evenimentelor de astăzi din Parlament, unde Coalitia PSD-ALDE-UDMR a impus modificari scandaloase ale codurilor penale.

Zachmann afirma ca sunt „sanse zero” ca CCR sa respinga noile modificari, astfel incat Liviu Dragnea va scapa de condamnarea la trei ani si jumatate de inchisoare.

„Câteva concluzii după ce PSD a măcelărit Codul penal:

➡️Liviu Dragnea a renunțat la orice aparență de bun-simț. Deși putea să se abțină sau să lipsească din plen, liderul PSD a fost prezent și a votat. Astfel, deputatul Dragnea a votat pentru salvarea condamnatului Dragnea, căci modificările la Codul penal vor omorî dosarul în care a primit 3 ani și jumătate cu executare în primă instanță. Pe scurt, inculpatul Dragnea a fost achitat de instanța supremă numită PSD-ALDE-UDMR-minorități.

➡️Prin votul de azi, Dragnea se salvează singur de pușcărie, deci baronii locali au rămas iar cu buza umflată așteptând ordonanța de amnistie și grațiere, care nu va mai veni niciodată. Amin!

➡️Cifrele confirmă că PSD și ALDE nu mai au majoritate la Camera Deputaților. Pe scurt, UDMR și minoritățile naționale l-au salvat din nou pe Dragnea. Nu că ar fi vreo surpriză. Vor primi în schimb bani de la Ministerul Dezvoltării.

➡️Doi dintre „disidenții“ PSD, Corina Bogaciu (din gașaca Firea-Pandele) și Andrei Alexandru (prieten cu Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor) au votat Codul penal, deși oficial sunt în tabăra lui Ponta.

➡️Nicu Niță, deputat PSD de Brăilă, fieful lui Mihai Tudose, a votat împotriva modificărilor la Codul de procedură penală, fiind singurul PSD-ist care a ieșit din turmă. Însă când a venit vorba de Codul penal, hăcuit cu dedicație pentru Dragnea, Niță a votat „pentru“. Curajos, nu glumă!

➡️Corneliu Bichineț, deputat PMP de Vaslui, deci teoretic în Opoziție, a votat cot la cot cu PSD. Dumitru Buzatu likes this.

➡️Ce urmează? Opoziția va contesta Codul penal la CCR, dar șansele de reușită sunt zero. Modificările operate de PSD sunt imorale, dar constituționale. Nimeni nu poate opri intrarea în vigoare a noilor prevederi. Poate că vă puneți speranța într-o condamnare pe 20 mai, când are Dragnea termen, dar judecătorii nu cred că se vor pronunța înainte ca modificările din Codul penal să fie promulgate.

Deci, în toamnă, Dragnea va fi mire, nu deținut.”, a scris Sebastian Zachmann pe Facebook 

Iată care sunt principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

- Scad pedepsele pentru abuz în serviciu

- Este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu

- Scad termenele de prescripție. Specialiștii spun că această modificare-cheie îl avantajează direct pe Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive

- Termenul pentru denunț este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunț poate fi și ea pedepsită.

- Interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și a furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

- Persoanele din cadrul autorităților publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca și cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.

Lista nominală a deputaților de la alte formațiuni care au votat alături de PSD și ALDE modificările aduse Codurilor penale: 

UDMR

Ambrus izabela-Agnes

Bende Sandor

Benedek Zacharie

Benko Erika

Biro Zsolt-Istvan

Csep Eva-Andrea

Korodi Attila

Kulcsar-Tera Josef-Gyorgy

 Magyar Lorand-Balint

Marton Arpad-Francisc

Sebestyen Csaba-Istvan

Seres Denes

Szabo Odon

PMP

Corneliu Bichineț

Minorități

Andrian Ampleev

Petronela-Mihaela Csokany (abținere la Codul penal)

Iarco Furic

Andi-Gabriel Grosaru

Iusein Ibram

Varujan Pambuccian

Alin-Bogdan Stoica

Daniel Vasile

Neafiliați

Alexandu-Ioan Andrei

Alexandra-Corina Bogaciu

Remus-Adrian Borza

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?