Messi întristează Argentina la sosirea la Miami: Declarația lui Leo face înconjurul lumii

Messi întristează Argentina la sosirea la Miami: Declarația lui Leo face înconjurul lumii

Lionel Messi a sosit, marţi, în Florida în vederea semnării contractului său cu clubul Inter Miami, conform televiziunii americane ESPN. Argentinianul a sosit la bordul unui avion privat pe micul aeroport din Fort Lauderdale, deplasându-se apoi la stadionul lui Inter Miami.

Lionel Messi a câștigat tot ce se putea în fotbal. FOTO: Arhiva Adevărul

Fanii s-au adunat în faţa stadionului, încă de la primele ore ale dimineţii de marţi, anticipând sosirea vedetei, care urmează să semneze un contract pe doi ani şi jumătate, în schimbul a 60 milioane dolari pe an.

Inter Miami a anunţat că îl va prezenta oficial pe Leo Messi pe 16 iulie, pe stadionul său, în cadrul evenimentului numit "The Unveil". Superstarul argentinian ar putea debuta la noua sa echipă, Inter Miami, pe data de 21 iulie.

Într-un interviu acordat, luna trecută, publicaţiei Miami Herald, Jorge Mas, coproprietar al clubului, a declarat că Messi este posibil să joace primul său meci pentru Inter contra clubului mexican, Cruz Azul, în cadrul Cupei Ligilor (Leagues Cup), o competiţie nord-americană organizată în asociere de MLS şi Federaţia mexicană de fotbal.

„Nu știu cât voi mai juca pentru Argentina....“

Sosit la Miami, Leo a făcut și o afirmație care deja face înconjurul lumii. Asta deoarece el a lăsat de înțeles că se apropie momentul retragerii sale de la echipa națională a Argentinei.

"După logică, după vârstă, va fi în scurt timp, dar nu ştiu exact când va fi acel moment. Mă gândesc, pur şi simplu, de la o zi la alta, bucurându-mă de tot ceea ce trăim în prezent", a declarat Messi pentru postul argentinian TV Publica.

"Cred că se va întâmpla atunci când trebuie să se întâmple. După ce am realizat totul în ultimul timp, nu mai rămâne decât să te bucuri şi, aşa cum am spus întotdeauna, Dumnezeu va spune când va fi acel moment" a adăugat el.

Messi a recunoscut, totodată, că s-ar fi retras imediat după Cupa Mondială din Qatar, dacă nu reuşea să cucerească trofeul cu naţionala Albiceleste.

Salariul lui Leo, completat cu sume încasate de la Adidas și Apple

Decarul argentinian va fi prezentat, oficial, duminică de Inter Miami, pe stadionul Lockhart din Florida. Messi va lucra, din nou, sub comanda compatriotului său Gerardo "Tata" Martino, care i-a fost antrenor la Barcelona (2013-2014) şi la naţionala Argentinei (2014-2016).

Fostul căpitan al lui Barcelona va încasa între 50 şi 60 de milioane de dolari pe an la Inter Miami, urmând să primească inclusiv acţiuni la acest club. Salariul său va fi acoperit, parţial, de producătorul de echipament sportiv Adidas şi de compania tehnologică Apple.

"Suntem mulţumiţi de decizia luată şi dornici să facem faţă noii provocări. Mentalitatea mea nu se va schimba şi voi încerca, oriunde trebuie să fiu, să dau tot ce am mai bun pentru mine şi pentru club, să continui să performez la cel mai înalt nivel", a precizat argentinianul, comentând decizia de a a părăsi Europa şi a se muta la Miami împreună cu familia sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB