METEO Atenţionare de cod galben de ploi şi ninsori, valabilă pentru 12 judeţe

METEO Atenţionare de cod galben de ploi şi ninsori, valabilă pentru 12 judeţe

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 aprilie, ora 3.00 – 12 aprilie, ora 8.00, va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25-35 de litri pe metru pătrat. În zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Specialiştii anunţă că în cursul zilei de joi şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, va ploua îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 de litri pe metru pătrat, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori.

Judeţele vizate de atenţionarea meteorologilor sunt Maramureş, Bistriţa Năsăud, Mureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov şi Vrancea.

Informare de vreme rea, valabilă până vineri seara

Concret, până mâine seara va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sud şi est cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 de litri pe metru pătrat, în 24 de ore.

Valorile termice vor scădea accentuat, mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Miercuri, începând de la ora 18.00 şi până pe 11 aprilie la ora 21.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, potrivit unei avertizări meteo date de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). De altfel, meteorologii au emis şi cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe din ţară.

În următoarele două săptămâni vom avea parte de vreme schimbătoare, potrivit prognozei realizate de meteorologi pentru perioada 7 - 21 aprilie. După încălzirea vremii până pe 9 aprilie, vor urma câteva zile mai reci, pentru ca apoi, de Florii, maximele termice să urce spre 20 de grade.

În luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie. Specialiştii anunţă că luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene