METEO După căldura sufocantă lovesc furtuni violente. Zonele unde se anunță prăpăd

METEO După căldura sufocantă lovesc furtuni violente. Zonele unde se anunță prăpăd

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , sâmbătă, 20 august, valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în ziua precedentă în vestul teritoriului, dar în continuare va predomina vremea călduroasă, local caniculară în sud și izolat în nord-vest.

Vijelii puternice se anunță în România SURSĂ Shutterstock

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în zona montană, dar pe arii restrânse și în jumătatea de vest a țării unde vor fi averse și descărcări electrice, iar cu precădere spre seara și noaptea în vest și sud-vest gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat. Vor fi înnorări accentuate, ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat în sud, sud-est și vest. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 şi 21 grade Celsius, cu valori mai coborâte în depresiuni.

Disconfort termic ridicat în București

În București, anunță meteorologii, vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat vor persista, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 34 grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după orele amiezii și din nou noaptea, dar probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20 grade Celsius.

Duminică scad temperaturile

Duminică, 21 august, în jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi în scădere semnificativă faţă de zilele precedente.

Conform ANM, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Local se vor acumula cantități de apă importante şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cu precădere în sud-est, vremea se va menține local căduroasă și disconfortul termic ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala doar pe spaţii mici şi la intensitate mult mai redusă.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi tot deosebit de caldă, deși valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar seara și noaptea probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 33 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 18 și 20 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...