Metodă de hoție neobișnuită depistată la Galați. Hoții găuresc rezervorul mașinilor parcate pentru a fura benzina

Metodă de hoție neobișnuită depistată la Galați. Hoții găuresc rezervorul mașinilor parcate pentru a fura benzina

Mai multe mașini, parcate în diferite zone ale orașului Galați, au fost lăsate fără combustibil de doi tineri. Metoda de operare fiind perforarea rezervorului, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Cei doi hoți au fost identificați de polițiști FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit Poliției Galați, în perioada 12- 26 februarie 2023, au fost comise mai multe infracțiuni de furt de combustibil lichid (benzină) din rezervoarele unor autoturisme care se aflau parcate în diferite zone ale orașului. Anchetatorii au stabilit că la toate aceste fapte, modul de operare a fost perforarea rezervorului.

Au fost sesizate șase astfel de infracțiuni de furt de combustibil lichid (benzină), iar dosarele penale întocmite au fost preluate și instrumentate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați , sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

„În urma activităților de investigare și de cercetare, polițiștii din cadrul biroului mai sus menționat au stabilit elemente care să conducă la identificarea autorilor comiterii acestor fapte, iar după transmiterea informațiilor către secțiile de poliție din municipiul Galați, la data de 28.02.2023, în jurul orei 01.00, un echipaj de poliţie din cadrul Secției 2 Poliţie Galați, a depistat pe strada Constantin Levaditti, un autoturism, în care se aflau doi tineri cu vârstele de 19 ani (conducător auto), respectiv 17 ani (pasager), ambii din satul Cuza Vodă, județul Galaţi”, a transmis IPJ Galați.

În interiorul autoturismului au fost găsite mai multe recipiente din plastic şi scule electrice, bunuri suspicionate a fi folosite la sustragerea de combustibil.

Au golit rezervoarele mașinilor

„Cei doi tineri au fost preluați, pentru cercetare, de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceștia sunt prezumtivii autori a șase infracțiuni de furt de combustibil (benzină) din rezervoarele autoturismelor”, a transmis IPJ Galați .

De asemenea, s-a stabilit că în urma comiterii acestor furturi a fost sustrasă cantitatea aproximativă de 215 l de benzină, prejudiciul creat fiind în valoare de 3.660 lei, care nu a fost recuperat până în prezent.

Ulterior cercetărilor, față de cei doi tineri s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar după prezentarea din data de 1.03.2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, a fost dispusă măsura controlului judiciar față de amândoi.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea și stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte și dispunerea tuturor măsurilor legale necesare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...