Metoda prin care hackerii au obținut 80 de milioane de dolari pe lună din conturile naivilor

Metoda prin care hackerii au obținut 80 de milioane de dolari pe lună din conturile naivilor

Sondajele și chestionarele online pot să te lasă fără bani în cont din cauza metodelor de înșelătorie la care apelează escrocii.

Hakerii te pot lăsa fără bani în conturi

O rețea de escroci online a obținut 80 de milioane de dolari pe lună, ademenindu-și victimele din întreaga lume cu un sondaj și promisiunea unor cadouri de la branduri cunoscute.

S-au făcut și studii de caz despre metodele folosite de escroci și specialiștii atrag atenția la ce trebuie să fim atenți în astfel de situații.

„Înșelătoria debutează adesea cu un e-mail nesolicitat sau un SMS probabil trimis către nenumărate potențiale victime. Adesea, mesajul face referință la un brand recunoscut pentru a adăuga legitimitate acestuia și pentru a încuraja victima să participe. Escrocii pot folosi o sărbătoare sau o anumită tematică, cum ar fi Crăciunul. În alte situaţii, participanților li se oferă bani, un card cadou, un gadget, bani sau un procent de reducere din următoarea lor achiziție sau alte premii inexistente dacă participă la sondaj”, studiului citat de antena3.ro.

Participantul este solicitat de escroc să plătească o "taxă pentru procesare" sau o taxă de "expediere" pentru a primi premiul inexistent, iar în cazul în care accesează linkul din mesaj, utilizatorul nu va ajunge la un site web al unui brand, ci la un site web clonă, realizat de către infractorii cibernetici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante