Metoda surprinzătoare de a scăpa de dureri și de stres. De ce o evită, totuși, unii români

Metoda surprinzătoare de a scăpa de dureri și de stres. De ce o evită, totuși, unii români

În ultimii ani, românii au început să devină adepţii masajelor de relaxare şi ai celor terapeutice. Printre acestea se află masajul cu ventuze, o tehnică arhaică extrem de benefică, cunoscută acum și drept „cupping”.

Masaj cu ventuze SURSĂ FOTO Cristinel Rotaru Rock Therapy

Specialiştii în domeniu susţin că această terapie, cunoscută şi sub denumirea de cupping, aduce reale beneficii asupra organismului, fiind veche de mii de ani.

,,Stimulează circulaţia sângelui şi eliberează tensiunea musculară"

Folosit în medicina tradiţională chineză, masajul cu ventuze a ajuns să fie recunoscut şi de către alte popoare, printre care şi de poporul român. Astfel, există o mulţime de persoane care apelează la această tehnică iar specialiştii susţin că ea este foarte eficientă.

,,Cuppingul este o tehnică de vindecare veche ce a captat atenția oamenilor din întreaga lume cu beneficiile sale. Această metodă implică plasarea ventuzelor pe piele pentru a crea o aspirație ușoară, stimulând astfel circulația sanguină și eliberând tensiunea musculară. Această tehnică este veche de mii de ani şi a fost folosită în medicina tradițională chineză și în alte culturi pentru a trata o varietate de afecțiuni. Efectul său relaxant și capacitatea de a ameliora durerile musculare și tensiunea sunt doar câteva dintre motivele pentru care cupping-ul este considerat o adevărată formă de artă”, a precizat Cristinel Rotaru, maseur terapeut, reprezentant al Rock Therapy.

De ce nu doresc unele persoane să încerce această tehnică

Conform specialiştilor, multe persoane se feresc de această terapie din cauza semnelor pe care ventuzele le lasă pe corp.

,,Cupping-ul sau masajul cu ventuze este o terapie foarte bună şi recomandată, deoarece are niște efecte uluitoare pentru organismul nostru. Beneficiile acestei terapii sunt nenumărate, unele dintre ele fiind ameliorarea durerilor musculare, detoxifierea organismului, îmbunătățirea circulației sanguine şi relaxare. Singurul lucru puțin deranjant la această terapie sunt semnele care rămân undeva la una sau doua săptămâni după îndepărtarea ventuzelor. Cu toate că este o terapie foarte eficientă, am întâlnit persoane care nu au vrut să o încerce strict din cauza semnelor de după terapie”, a adăugat Cristinel Rotaru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?