Metodele prin care poți ține rozătoarele departe de casa ta. „Pisicile se identifică acum ca fiind șoareci”

Metodele prin care poți ține rozătoarele departe de casa ta. „Pisicile se identifică acum ca fiind șoareci”

Ideile au început să se rostogolească după ce un român s-a interesat în mediul online de modul în care poate scăpa de șoareci în preajma locuinței sale. Oamenii i-au oferit numeroase soluții: atât metode naturale, cât și cele bazate pe otrăvuri sau tehnologie.

Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă Foto: A.V.

Rozătoarele sunt încă o problemă pentru gospodăriile oamenilor. Pentru a scăpa de acești vizitatori nedoriți, se caută metode naturale pentru a descuraja pe micile vietăți cu blană și coadă lungă să se apropie de proprietatea noastră.

Este si situația prin care trece un cetățean care a cerut ajutorul membrilor grupului de Facebook „Mutat la țară - Viața fără ceas”, o comunitate cu peste 282.000 de membri. Zeci de oameni au încercat să îl ajute, postarea având peste 200 de comentarii.

Am o întrebare pentru cei care dețin case din chirpici (paiantă): cum procedați cu șoarecii? Dacă la casele din beton, BCA, cărămidă sau similare e greu pentru șoareci să străbată pereții însă prin chirpici își fac cu ușurință loc”, a postat acesta pe grup.

„Pisicile nu mai sunt ce au fost”

Metodele prin care poți ține șoriceii departe de casa ta sunt multiple. Printre recomandările primite nu au lipsit, bineînțeles, pisicile. „Țineți pisicile aproape, cel puțin 4-5 pisici.” sau „Noi am rezolvat problema cu doi motani războinici”, se menționează în postare.

Felinele sunt inamicul numărul unu al șoarecilor, dar nu au tot timpul chef de a-i prinde, mai ales atunci când sunt răsfățate cu mâncare bună. „Pisicile de acum mănâncă bobițe. Nu șoareci... Noi avem multe pisici în curte și mulți șoareci. Și nu se pune problema igienei. Vin din câmp pentru că suntem în zonă industrială, dar nu mai sunt pisicile ce au fost”, spune o doamnă din Timișoara.

Probabil pisicile dumneavoastră se identifică acum ca fiind șoareci”, îi răspunde o domnișoară.

Menta, planta care îi ține departe pe șoricei

Dacă pisica este prea leneșă, atunci sunt și alte metode naturale, care i-au ajutat pe proprietari să scape de micile rozătoare. Sunt evitate, astfel, substanțele toxice, care pot fi periculoase și pentru animalele de companie din jurul gospodăriei.

Metodele ecologice pot avea rezultate foarte bune. Rozătoarele nu suportă mirosul de mentă. O cale naturală și simplă de a scăpa de șoareci este de a planta mentă în jurul casei. „Mentă, multă mentă. Funcționează. Folosesc și sub formă de ulei și plantă, și verde și uscată (buchețele)”, spune o persoană pe grup.

Șoarecii nu suportă mirosul de mentă Foto: Arhivă Adevărul

Șoarecii nu suportă mirosul de mentă Foto: Arhivă Adevărul

De asemenea, uleiul esenţial de mentă vă poate fi un aliat de nădejde. Trebuie aplicat în locurile unde aţi văzut şoarecii. Astfel, veţi avea o casă parfumată şi veţi ţine la distanţă și dăunătorii.

Noi am scăpat de șoareci cu ulei esențial de mentă. Tot aici s-a discutat, pe grup. Nici acum nu mi vine să cred că pur și simplu au dispărut! Mulțumesc pe această cale persoanei care ne-a spus!”, se menționează într-un comentariu postat pe grupul „Mutat la țară - Viața fără ceas”

Și folia de aluminiu poate să fie un aliat de nădejde în lupta împotriva rozătoarelor. Trebuie doar să sigilaţi căile de acces ale şoarecilor cu folie. Pentru că detestă gustul de aluminiu, animalele nu vor fi tentate să roadă obstacolul pentru a păstrunde în casă.

De asemenea, și piperul, măcinat sau boabe, poate îndepărta șoriceii. Împrăștiat în zonele unde a fost observată activitatea șoarecilor, mirosul puternic al piperului poate descuraja șoarecii să locuiască în casa ta.

Șoarecii nu suportă menta, folia de aluminiu si piperul pulbere. Dar ce a dat rezultate pe termen lung a fost menta!!!”, se mai arată într-un comentariu la postare.

De asemenea, nu trebuie evitate nici dispozitivele cu ultrasunete de pe piață. Rozătoarele au auzul sensibil și nu pot suporta anumite ultrasunete.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?