Metrorex: Accesul în staţia Pipera, permis joi seara doar pe una dintre intrări, pentru evitarea unei situaţii conflictuale

Metrorex: Accesul în staţia Pipera, permis joi seara doar pe una dintre intrări, pentru evitarea unei situaţii conflictuale

Accesul călătorilor în staţia de metrou Pipera a fost permis în noaptea de joi, după ora 22:30, doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, pentru evitarea creării unei situaţii conflictuale în incinta staţiei şi în condiţiile în care în staţie urmau să se desfăşoare lucrări pentru eliberarea domeniului public, precizează Metrorex.

"Cu privire la situaţia care a apărut în contextul dezafectării spaţiilor comerciale din staţia Pipera, Metrorex informează că accesul călătorilor în staţie a fost permis doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, după ora 22:30 în noaptea de joi, 8 aprilie 2021. Decizia de a permite strict accesul călătorilor pe o singură intrare a fost luată spontan de conducerea Metrorex, pentru evitarea creării unei situaţii conflictuale în incinta staţiei şi în condiţiile în care în staţie urmau să se desfăşoare lucrări pentru eliberarea domeniului public. Metrorex precizează că toţi călătorii care au sosit la Pipera pe firul 1 după ora 22:30 au putut părăsi în siguranţă staţia", se arată într-un comunicat al companiei remis vineri AGERPRES.

Potrivit Metrorex, finalizarea acţiunii de dezafectare a spaţiilor comerciale de la staţia Pipera continuă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9-10 aprilie 2021, iar lucrările se vor desfăşura după închiderea circulaţiei în/din staţia Pipera.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare , a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Într-un comunicat remis AGERPRES în data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă , a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, "se va restabili legea".

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...