Metrorex: Conflictul de muncă de la metrou a fost stins; mărirea salarială va fi de 20%

Metrorex: Conflictul de muncă de la metrou a fost stins; mărirea salarială va fi de 20%

Sindicatele de la metrou au acceptat, marţi, după o nouă serie de negocieri cu conducerea Metrorex, o mărire salarială de 20%, iar în plus a fost parafat Contractul Colectiv de Muncă 2018 - 2019, a anunţat Metrorex, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Metrorex anunţă că astăzi, 4 decembrie a.c. a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administraţia Metrorex şi partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra în vigoare", se arată în comunicatul citat.

Marţi, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, declara într-o conferinţă de presă că nu crede că se va ajunge la declanşarea grevei generale la metrou.

"Avem astăzi, la ora 14:00, o nouă rundă de negocieri şi nu ne aşteptăm la grevă. Procentul de creştere este confidenţial. Nu cred că va fi o grevă generală şi cred că vom ajunge la o înţelegere. Dacă la început au fost inflexibili (sindicaliştii, n.r.) cu acea cerere de 42%, ulterior au scăzut la 41,5%, 41%, 35%, iar ultima revendicare este de 21-24%. Negocierea o face o comisie de negociere numită de Consiliul de Administraţie şi care are un mandate", a spus Şodolescu.

Luni, sindicaliştii de la metrou afirmau că nu au renunţat la greva generală dacă nu li se vor rezolva cererile, însă aşteaptă schimbarea ministrului Transporturilor pentru reluarea negocierilor.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgău, negocierile au eşuat întrucât conducerea Metrorex nu a fost de acord cu o mărire de salarii mai mare de 18%, deşi sindicaliştii şi-au redus pretenţiile la aproape jumătate, "în jur de 20%".

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: creşterea salariilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi prelungirea contractului privind spaţiile comerciale din staţiile de metrou.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro