Metrorex: Garniturile circulă în regim normal pe toate magistralele; nu s-a pus problema închiderii vreunei stații

Metrorex: Garniturile circulă în regim normal pe toate magistralele; nu s-a pus problema închiderii vreunei stații

 În privința controlului întreprins joi de echipa de inspectori ai ANPC, Metrorex precizează că acesta se efectuează ca urmare a reclamației unei călătoare referitor la o situație petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12,00. Potrivit acesteia reclamanta și-ar fi prins piciorul între tren și marginea peronului la stația Piața Victoriei.

"Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din stația Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă și nici nu s-a primit la Metrorex o reclamație în acest sens", spune Metrorex.

Referitor la distanța dintre tren și marginea peronului, compania precizează că aceasta variază de la stație la stație în funcție de razele de curbură ale acestora, conform instrucției de norme și toleranța specifică și instrucției de mișcare referitoare la gabaritul trenurilor.

"Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afișate în toate trenurile și stațiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate și explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11,45 și 13,35). Totodată, precizăm că în cadrul discuțiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz așa cum s-a prezentat în mass-media — închiderea vreunei stații de metrou", subliniază Metrorex.

Zilnic, fiecare dintre cele două stații de metrou — Piața Victoriei 1 și 2 — sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare, precizează reprezentanții companiei.

O echipă de comisari de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a amendat, joi, cu 20.000 de lei, compania Metrorex pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor, conform legislației din domeniu, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

"În urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului, o echipă de comisari din cadrul CPC al Municipiului București s-a deplasat la stația de metrou Piața Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate", se arată într-un comunicat al ANPC.

Autoritatea precizează că a fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie