Metroul din New York cere interzicerea accesului unui pasager în reţeaua sa de transport

Metroul din New York cere interzicerea accesului unui pasager în reţeaua sa de transport

Autoritatea metropolitană de transport din New York (MTA), care operează metroul din metropola americană, va cere pentru prima dată în istoria sa interzicerea accesului în întreaga sa reţea a unui pasager care a agresat un lucrător şi a atras totodată atenţia asupra fricii resimţite de angajaţii metroului de a deveni victime ale violenţei, transmite EFE.

Metroul din New York FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat, directorul executiv al MTA, Janno Lieber, va trimite o scrisoare procuraturii din Bronx în care va cere ca un judecător să împiedice accesul la reţeaua de metrou pentru Alexander Wright, un bărbat acuzat că a atacat un angajat de la curăţenie şi care are un lung cazier şi nenumărate arestări la activ, potrivit Agerpres .

Wright, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat preventiv după ce, în urmă cu o săptămână, l-a atacat pe Anthony Nelson, în vârstă de 35 de ani, şi l-a băgat în spital, cu clavicula şi nasul rupte, atunci când angajatul metroului a încercat să-l împiedice pe bărbat să hărţuiască alţi pasageri într-o staţie de metrou din Bronx.

Wright, acuzat de agresiune şi hărţuire, este un vechi „client" al justiţiei şi a fost arestat până acum de mai bine de 40 de ori, cel mai recent anul trecut, pentru un atac neprovocat asupra unei femei asiatice pe care a lovit-o şi a pus-o la pământ, lăsând-o inconştientă, incident care i-a şocat pe new-yorkezi şi care a fost considerat un caz de ură rasială.

Lieber a declarat că organizaţia pe care o conduce doreşte să facă tot posibilul pentru a apăra securitatea pasagerilor şi a lucrătorilor şi şi-a exprimat convingerea că interzicerea accesului este justificată în cazul lui Wright, din cauza problemelor acestuia cu justiţia.

Preşedintele NYC Transit, parte a MTA şi care operează transporturile în New York, Richard Davey, a adăugat că agresiunile împotriva angajaţilor metroului new-yorkez sunt recurente şi a atras atenţia că „a te uita mereu în spate de teama de a nu fi atacat" nu ar trebui să facă parte din fişa postului.

MTA a anunţat că, odată ce va fi stabilită pedeapsa pentru Wright, va cere unui judecător să interzică accesul acestuia în sistemul de transport new-yorkez - care include metroul, trenurile, autobuzele şi toate staţiile - pentru o perioadă de trei ani, maximum prevăzut de lege.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina