Mexicul blochează aproape 2.000 de conturi bancare ale presupuşilor membri ai celui mai puternic cartel

Mexicul blochează aproape 2.000 de conturi bancare ale presupuşilor membri ai celui mai puternic cartel

Guvernul mexican a blocat 1.770 de conturi bancare despre care se crede că aparţin membrilor Cartelului Jalisco Nueva Generacion (CJNG), a anunţat marţi seară Ministerul de Finanţe, potrivit DPA.

Ministerul a mai precizat că au fost blocate de asemenea conturile a 167 de companii şi două trusturi având legături cu CJNG.

Prin toate aceste conturi ar fi fost făcute tranzacţii de miliarde de pesos, conform autorităţilor.

Măsura a fost luată în urma colaborării între agenţia de investigaţii a ministerului, autorităţile mexicane din domeniul securităţii şi Agenţia antidrog din SUA (DEA).

În SUA, DEA a arestat 700 de persoane având legătură cu CJNG, în diverse raiduri din ultimele şase luni, a anunţa luni agenţia.

CJNG este unul dintre cele mai puternice carteluri ale drogurilor din Mexic, considerat a fi în spatele traficării a tone de droguri spre SUA şi a numeroase asasinate în Mexic.

Departamentul de Stat al SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care ar duce la arestarea liderului cartelului, Nemesio Oseguera Cervantes, cunoscut şi ca 'El Mencho'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

2 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

3 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

4 Un „dezastru” / Vești proaste pentru Europa și Ucraina

5 Ce jocuri ascunse fac Orban și Erdogan?