Mexicul validează extrădarea baronului drogurilor "El Chapo" în Statele Unite

Mexicul validează extrădarea baronului drogurilor "El Chapo" în Statele Unite

Autoritățile mexicane au anunțat vineri validarea extrădării baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman în Statele Unite, primind garanții că nu va fi condamnat acolo la pedeapsa cu moartea, informează Reuters și AFP, citând un comunicat al Ministerului mexican de Externe.

Ministerul "l-a informat astăzi pe Joaquin Guzman Loera... în legătură cu acordurile prin care guvernul Mexicului aprobă extrădarea sa internațională către guvernul Statelor Unite" pentru a fi acolo judecat, potrivit comunicatului, în timp ce narcotraficantul dispune de 30 de zile pentru a face apel.

Nu este clar când va fi transferat Guzman, dar ministerul a declarat că el va compărea în fața unor tribunale federale din Texas și California, notează Reuters.

"El Chapo", așa cum este cunoscut, a fost șeful cartelului de droguri Sinaloa și unul dintre cei mai căutați baroni de droguri din lume până când a fost capturat în ianuarie, la șase luni după ce a evadat dintr-o închisoare de înaltă securitate din centrul Mexicului printr-un tunel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu