MFP: Peste 7 milioane de documente electronice, depuse prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020

MFP: Peste 7 milioane de documente electronice, depuse prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020

Peste şapte milioane de documente electronice au fost depuse în 2020 prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, dublu comparativ cu media ultimilor cinci ani, conform datelor publicate sâmbătă de Ministerul Finanţelor Publice pe pagina de Facebook .

"Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020. Dublu faţă de media ultimilor 5 ani! Adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înştiinţări sau documente privind contribuţiile sociale declarate de angajatori, toate la un click distanţă", au scris reprezentanţii ministerului pe reţeaua de socializare.

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2019, numărul total al documentelor electronice emise prin intermediul SPV de pe portalul anaf.ro este de 18 milioane.

În septembrie, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a semnat o co-finanţare europeană în valoare de 43 de milioane de lei (9 milioane de euro) pentru două proiecte pentru optimizarea accesului la Spaţiul Privat Virtual (SPV) de pe dispozitive mobile şi a arhivei pentru eliberarea documentelor instituţiei prin intermediul portalului.

"La începutul anului viitor va fi lansată licitaţia pentru achiziţia Serviciilor privind realizarea unei analize generale a sistemului informatic actual şi definirea în detaliu a cerinţelor aferente adoptării noului cadru procedural şi informaţional (infrastructura IT) în vederea dezvoltării portalului ANAF pentru îmbunătăţirea interacţiunii cetăţenilor şi mediului de afaceri", se menţiona într-un comunicat al ministerului.

Totodată, cu o lună înainte, MFP şi ANAF au anunţat dezvoltarea şi implementarea unei noi facilităţi a serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV), prin care persoanele fizice se pot identifica vizual, online, începând din 11 august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia