„Mica sirenă“ a cucerit box-office-ul, dar nu tot publicul. Ariel este o sirenă neagră și a născut un val de controverse VIDEO FOTO

„Mica sirenă“ a cucerit box-office-ul, dar nu tot publicul. Ariel este o sirenă neagră și a născut un val de controverse VIDEO FOTO

La 34 de ani de când versiunea animată scria istorie, o sirenă în carne și oase a cucerit box-office-ul cu un remake al poveștii clasice, în care rolurile sunt interpretate de actori.

Filmul Disney „Mica sirenă“, cu Halle Bailey în rolul principal, a fost lansat în cinematografe pe 26 mai și s-a clasat pe primul loc în box-office-ul nord-american în primul weekend de proiecţii, cu încasări de 118 milioane de dolari, potrivit Variety.

Halle Bailey interpretează rolul principal în „Mica sirenă“ FOTO Disney/Facebook

În România, filmul s-a clasat pe locul al doilea la box-office în acest weekend, după „Furios și iute X“, cu încasări de 145.000 de dolari, potrivit datelor furnizate de cinemagia.ro

Acțiunea acestui remake al celebrului desen animat din 1989 se desfăşoară tot în Marea Caraibilor, în jurul anilor 1830, pe ţărmul unei insule fictive, potrivit Agerpres. În apa mării trăieşte Ariel (interpretată de Halle Bailey), o sirenă de 18 ani, cea mai tânără dintre cele şapte fiice ale regelui Triton (interpretat de Javier Bardem), care conduce oceanele din regatul său de sub ape.

Remake-urile cu actori, un fenomen

Remake-urile live-action ale unor animații clasice Diney („Frumoasa și Bestia“ – 2017, „The Lion King“ – 2019, „Aladdin“ - 2019 și recenta lansare „Mica sirenă“) au devenit un adevărat fenomen în ultimii ani.

„Mica sirenă“ atrage un public divers, atât copii și adolescenți, cât și pe cinefilii care erau copii în 1988, când sirena Ariel îi cucerea cu aventurile sale, în versiunea animată, mai notează Variety.

Încă de la lansarea primului teaser, în 2022, filmul a născut un val uriaș de controverse și critici rasiste, potrivit cărora sirena Ariel nu trebuie să fie neagră. Hashtag-uri precum #notmyariel s-au răspândit rapid în rețelele sociale, iar YouTube a ascuns contorul de dislike după ce teaserul oficial a adunat peste 1,5 milioane de „dislike“, relata CNN.

Unul dintre argumentele celor care au criticat filmul a fost că povestea „Mica sirenă“ este scrisă de Hans Christian Andersen , un autor danez (alb) și publicată pentru prima dată în 1837, drept urmare personajul principal nu putea fi de culoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”