Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, eliberat din închisoare în contextul coronavirusului (surse)

Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, eliberat din închisoare în contextul coronavirusului (surse)

Michael Cohen, fostul avocat personal al preşedintelui american Donald Trump, a fost eliberat joi dintr-o închisoare federală pe fondul îngrijorărilor că ar putea fi expus în timpul încarcerării sale contaminării cu noul tip de coronavirus, potrivit unei surse de informaţii care cunoaşte bine acest caz, transmite Reuters.

Michael Cohen (53 de ani) a ispăşit puţin peste un an din totalul sentinţei de trei ani pentru rolul său în mituirea a două femei - vedeta de filme pentru adulţi Stormy Daniels şi fosta model Playboy Karen McDougal - care susţineau că au întreţinut relaţii sexuale cu Trump, precum şi pentru infracţiuni financiare şi pentru că a minţit în faţa Congresului.

El ar urma să ispăşească restul de pedeapsă în arest la domiciliu.

Cohen, care era deţinut într-o închisoare din statul New York, ar fi fost în mod normal eligibil pentru a fi eliberat din închisoare în noiembrie 2021.

Michael Cohen este al doilea asociat al lui Donald Trump eliberat mai devreme din închisoare din cauza coronavirusului, după fostul său şef de campanie Paul Manafort, eliberat săptămâna trecută.

Cohen, tată a doi copii, le-a oferit anchetatorilor informatii potenţial compromiţătoare despre Donald Trump şi apropiaţii acestuia, sperând, în zadar, ca aceştia să ceară judecătorului sa îi reducă sentinţa. După ce a lucrat zece ani pentru Trump Organization, Cohen a dat asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise "la solicitarea" magnatului newyorkez, pe care l-a calificat apoi ca fiind un om "fără suflet" şi un "escroc".

La rândul său, Donald Trump l-a calificat a fi un om "slab" şi un "turnător", dispus la orice minciună pentru a evita închisoarea.

Potrivit informaţiilor apărute în mass-media americane, Cohen, care s-a prezentat mult timp drept "pitbull-ul lui Donald Trump, se pregăteşte să publice în următoarele luni o carte şocantă despre perioada în care a colaborat cu actualul lider de la Casa Albă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina