Michael Flynn, pregătit să declare că Trump însuși i-a cerut să-i contacteze pe ruși (ABC)

Michael Flynn, pregătit să declare că Trump însuși i-a cerut să-i contacteze pe ruși (ABC)

Fostul consilier pe probleme de securitate națională al SUA, Michael Flynn, este pregătit să depună mărturie că însuși președintele Donald Trump i-a cerut să stabilească contacte cu rușii pe când actualul lider al SUA era candidat prezidențial, a relatat vineri postul de televiziune ABC News, citat de Reuters și EFE.

Agenția de presă britanică transmite că nu a putut verifica imediat informația difuzată de ABC, care cita un om de încredere al fostului consilier al lui Trump.

Potrivit ABC, Flynn este pregătit să declare că însuși Trump i-a cerut să ia legătura cu Kremlinul, obiectivul fiind acela ca SUA și Rusia să acționeze împreună în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic din Siria, relatează EFE.

Flynn, care l-a ajutat pe Trump în campania electorală și a devenit apoi un personaj central în ancheta federală privind presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidențial din SUA din 2016, a pledat vinovat vineri, recunoscând că a mințit FBI-ul. Flynn a admis că a dat declarații false în legătură cu contactele de anul trecut pe care le-a avut cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA.

Ca parte a înțelegerii cu procurorii, Flynn a recunoscut că "membri importanți" ai echipei lui Trump știau despre convorbirile sale cu ambasadorul rus. Mai exact, potrivit declarației în care își recunoaște vinovăția, Flynn a explicat că a sunat mai mulți membri ai echipei care pregăteau transferul de putere între președintele de la acea vreme, democratul Barack Obama, și Trump și că a ajuns chiar să discute cu ei despre contactele cu Rusia în timp ce se aflau la un club exclusivist care îi aparține lui Trump, la Mar-a-Lago, pe coasta de sud-est a Floridei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”