Michael T. Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al lui Trump, apreciază angajamentul României și rolul ei în NATO

Michael T. Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al lui Trump, apreciază angajamentul României și rolul ei în NATO

Michael T. Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională al președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, a apreciat angajamentul României și rolul ei în NATO și în regiune într-o convorbire telefonică cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES.

Flynn a spus că NATO ramâne o alianță fundamentală pentru SUA, în care toti aliații trebuie să contribuie pentru beneficiul comun. Viitorul consilier pentru securitate naționala al a acceptat invitația de a vizita România adresată de diplomatul român.

În cadrul convorbirii, ambasadorul României l-a felicitat pe Flynn pentru poziția pe care o va ocupa și l-a asigurat de sprijinul ferm al României pentru noua administrație.

"România este un aliat stabil și sigur al Statelor Unite care contribuie consistent la acțiunile de combatere a terorismului și de întărire a securității comune. Angajamentul României în cadrul Alianței Nord-Atlantice este și va rămâne foarte puternic, fiind în acord cu viziunea noii administrații legate de mărirea resurselor pentru apărare din partea aliaților europeni. Acest lucru va fi confirmat prin alocarea de către țara noastră a 2% din PIB pentru bugetul apărării și mai ales de consolidarea capabilitățlor necesare printr-o planificare judicioasa", a declarat ambasadorul.

Generalul Flynn a transmis mulțumiri și aprecieri tării noastre, presedintelui Klaus Iohannis și Guvernului României pentru seriozitatea și sprijinul arătate Americii, subliniind importanța sentimentelor pozitive ale populației României față de Statele Unite, pe care le cunoaște foarte bine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria