Micile „victorii”. Soldaţii ruşi mobilizaţi au obţinut dreptul la îngheţarea gratuită a spermei

Micile „victorii”. Soldaţii ruşi mobilizaţi au obţinut dreptul la îngheţarea gratuită a spermei

Soldaţii ruşi mobilizaţi pentru operaţiunile militare din Ucraina vor avea dreptul la îngheţarea gratuită a spermei în criobancuri, a anunţat miercuri agenţia de stat TASS, preluată de Reuters.

Rusia a înrolat peste 300.000 de rezervişti pentru a sprijini operațiunea militară.

Citându-l pe Igor Trunov, preşedintele Uniunii Avocaţilor din Rusia, TASS a relatat că Ministerul Sănătăţii a răspuns la apelul său de asistenţă bugetară pentru acest plan.

Ministerul „a identificat posibilitatea unui sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea şi stocarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizilor) pentru cetăţenii mobilizaţi în operaţiunea militară specială 2022-2024”, a declarat Trunov, potrivit Agerpres .

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie le permite acest lucru.

Rusia a înrolat peste 300.000 de rezervişti pentru a sprijini ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială” în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansate în septembrie.

Această campanie a determinat sute de mii de bărbaţi ruşi să fugă din ţară pentru a evita să fie recrutaţi şi a declanşat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia şi-a trimis trupele în Ucraina , în februarie.

Războiul, pe care Ucraina şi aliaţii săi occidentali îl numesc o agresiune neprovocată pentru a cuceri teritorii, se află în cea de-a unsprezecea lună şi a intrat într-o fază lentă şi istovitoare, pe măsură ce se instalează vremea aspră de iarnă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...

5 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța