Microsoft vrea să introducă inteligența artificială în viața cotidiană

Microsoft vrea să introducă inteligența artificială în viața cotidiană

Microsoft a dezvăluit miercuri noi inovații tehnologice care vizează pătrunderea inteligenței artificiale (IA) în cotidian utilizând resursele din "cloud", relatează AFP.

"Injectăm inteligență artificială în toate produsele și serviciile pe care le oferim", a subliniat vicepreședintele Microsoft care răspunde de acest domeniu, Harry Shum, în cadrul conferinței dezvoltatorilor organizată de grup la Seattle.

"Asamblăm de peste 20 de ani cărămizile pentru a construi valul actual de inovații în acest sector", a afirmat el.

Domeniile cele mai vizibile sunt învățarea mașinilor, recunoașterea vocală și mijloacele de a le permite roboților să identifice ceea ce văd.

Microsoft nu este singurul grup care încearcă să realizeze progrese în acest sector, în care se înfruntă cu giganți precum Amazon, Apple, Google și IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului său vocal Alexa, în timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anunțat că va începe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizează asistentul vocal Cortana al Microsoft și integrează programul de comunicare video Skype.

Scopul este de a aduce IA în viața cotidiană a utilizatorilor și a o utiliza pentru a ameliora schimburile între utilizatori și asistenții vocali cu care sunt dotate smartphone-urile și alte tablete.

Obiectivul conferinței organizate la Seattle este de a ameliora schimburile de opinii între Microsoft și dezvoltatori, fie că este vorba de studenți care dezvoltă o aplicație sau echipe de ingineri profesioniști.

"Microsoft încearcă să utilizeze IA pentru a ajuta firmele să-și rezolve problemele și pe dezvoltatori să-și amelioreze aplicațiile", a spus Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy. "Este ceva diferit față de Amazon, Facebook și Google, care încearcă înainte de toate să adune informații personale utilizând IA pentru a vă vinde diverse lucruri și a vă trimite reclame", a adăugat el.

El subliniază faptul că Microsoft îi lasă pe dezvoltatori să modifice comenzile gestuale, programele de recunoaștere vocală și alte funcții, în loc să le impună să le armonizeze după un model comun tuturor aplicațiilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin