Micuţa afgană născută într-un avion american a fost botezată ''Reach" după numele de cod al aparatului

Micuţa afgană născută într-un avion american a fost botezată ''Reach" după numele de cod al aparatului

Micuţa afgană născută la bordul unui avion militar american cu care părinţii săi erau evacuaţi spre baza Ramstein, din Germania, a fost botezată Reach, după numele de cod al aparatului de zbor, a dezvăluit miercuri comandantul forţelor americane în Europa, generalul Tod Wolters, relatează AFP.

În timpul zborului din Qatar, de sâmbătă, femeia însărcinată a început să simtă contracţii. Imediat după aterizarea la baza de la Ramstein, militarii americani au ajutat-o pe afgană să aducă pe lume un bebeluş în avion, după care ea şi nou născutul au fost transportaţi la un spital din apropiere.

Fiecare avion al Forţelor aeriene americane are un nume de cod pentru comunicaţii cu alte aparate sau turnurile de control, iar codul avioanelor cargo C-17 este în general Reach, urmat de un număr.

Părinţii bebeluşului "i-au dat prenumele de Reach, pentru că era numele de cod al C-17 (Reach 828)", a declarat presei generalul Wolters.

"După cum vă puteţi imagina, fiind eu însumi pilot în US Air Force, visul meu este să văd această fetiţă cu numele de Reach crescând şi pilotând avioanele de vânătoare ale forţelor noastre aeriene", a adăugat el.

Şeful forţelor americane în Europa a precizat că din cele 7.000 de persoane evacuate din Kabul care au tranzitat baze americane în Europa de la 20 august, numai o sută au necesitat îngrijiri medicale, fie pentru simptome de COVID-19, fie din alte motive medicale.

Din aceste 100 de persoane, 25 au fost internate într-un spital local şi 12 deja au fost externate, a precizat generalul Wolters.

Alţi doi bebeluşi s-au născut după aterizarea mamelor lor în baza de la Ramstein, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?