Migranţi: Republica Cehă ajută Lituania să construiască gardul de la frontiera cu Belarus

Migranţi: Republica Cehă ajută Lituania să construiască gardul de la frontiera cu Belarus

Republica Cehă furnizează Lituaniei echivalentul a peste jumătate de milion de dolari pentru ca ţara baltică să îşi poată proteja frontiera cu Belarus, transmite marţi DPA.

Ministrul de externe ceh Jakub Kulhanek a semnat un memorandum în această privinţă cu ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite, în timpul unei vizite efectuate marţi la Vilnius.

''Lituania protejează frontiera externă a UE şi merită tot sprijinul posibil'', a scris Kulhanek pe Twitter .


Potrivit unei declaraţii a Ministerului de Interne lituanian, Republica Cehă este prima ţară din Uniunea Europeană care îi oferă asistenţă financiară Lituaniei în lupta contra migraţiei ilegale.

Banii vor fi utilizaţi şi pentru ridicarea unui nou gard la frontiera dintre Lituania şi Belarus. În luna august, Lituania a acordat unei companii de stat din domeniul energiei contractul pentru construirea unui gard cu o lungime de 508 kilometri la graniţa cu Bealrus.

În ultimele luni, Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”