Mihaela Buzărnescu: Este o mare onoare să fac parte din lotul olimpic de tenis al României

Mihaela Buzărnescu: Este o mare onoare să fac parte din lotul olimpic de tenis al României

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, numărul 24 WTA, a declarat, marţi, în cadrul unui eveniment organizat de COSR, că este o mare onoare să facă parte din lotul olimpic de tenis al României.

"Mulţumesc Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, precum şi federaţiei, pentru această susţinere. Pentru mine este o mare onoare să fiu în acest lot, alături de cei mai buni jucători de tenis din ţara noastră. Îmi doresc foarte mult să particip la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi să ajut România să câştige o medalie. Este un vis pentru mine", a spus Buzărnescu, a doua cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA.

Prezentă la eveniment, Alexandra Dulgheru a declarat că speră să nu mai aibă ghinion şi să poată juca în cele din urmă la o ediţie a Jocurilor Olimpice. "Toţi ne dorim să fim cât mai mulţi la Jocurile Olimpice din 2020. Pe lângă mine au trecut cam 3 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi tot aştept să particip şi eu o dată. Am fost calificată, dar de fiecare dată am păţit câte ceva. Aşa că sper din tot sufletul să se rupă cumva ghinionul, iar în 2020 să fiu calificată şi să pot să şi particip", a afirmat Dulgheru.

În vârstă de 23 de ani, jucătoarea Irina Bara este optimistă în ceea ce priveşte şansele tenisului românesc de a cuceri cel puţin o medalie la Tokyo. "Este o mândrie pentru mine să fiu alături de cei mai buni jucători de tenis din ţară. Până acum am trăit emoţiile Jocurilor Olimpice doar din faţa televizorului, dar într-adevăr cred că prezenţa acolo este un apogeu în cariera oricărui sportiv. Nu cred că este dorinţă mai mare pentru un sportiv decât aceea de a-şi reprezenta ţara. Şi, de ce nu, sper să aducem o medalie şi poate chiar trei de la Tokyo", a precizat Bara.

Jucătoarele Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA) şi Irina Bara (158 WTA) fac parte din lotul olimpic de tenis al României, anunţat, marţi, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de următorii 9 sportivi: Simona Halep (nr. 1 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA), Monica Niculescu (100 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (dublu, 27 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP).
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...