Mihai Chirica consideră că propunerea de excludere a sa ''pune într-o lumină severă transparenţa deciziilor în PSD''

Mihai Chirica consideră că propunerea de excludere a sa ''pune într-o lumină severă transparenţa deciziilor în PSD''

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că propunerea făcută de Comisia de etică a organizaţiei judeţene privind excluderea sa din Partidul Social Democrat (PSD) "pune într-o lumină severă transparenţa deciziilor în PSD".

El a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că măsura face parte din "planul naţional de eliminare a membrilor de partid care nu cad pe sistemul de management al domnului preşedinte Dragnea".

"E o acţiune care vine să ducă la îndeplinire un plan naţional de eliminare a membrilor de partid care nu cad pe sistemul de management al domnului preşedinte Dragnea. Nu este, din punctul meu de vedere, un pas bun. Pune într-o lumină destul de severă transparenţa deciziilor în PSD, loveşte într-un primar care a reuşit să promoveze cel mai bine un oraş condus de un primar PSD şi, desigur, loveşte comunitatea care a votat PSD, la ambele runde de alegeri din 2016, ceea ce, desigur, va atrage un efect de imagine negativ şi asupra partidului, dar şi asupra celor din afara partidului, care cu siguranţă vor avea ceva de spus", a afirmat Chirica.

Primarul Iaşiului consideră că "social-democraţia nu a fost creată de domnul Dragnea" şi spune că, indiferent dacă va fi sau nu în PSD, el va rămâne social-democrat.

"Social-democraţia a apărut pe fundamentul mişcărilor democratice din 1989. Prin urmare, nu cred că cineva o poate distruge chiar dacă ar avea acest interes venind dintr-un alt partid", a precizat Mihai Chirica.

Comisia de etică a PSD Iaşi a propus, marţi seară, Biroului Permanent Judeţean al partidului excluderea primarului Chirica din PSD, ca urmare a atacurilor repetate pe care acesta le-a avut la adresa liderului social-democraţilor, Liviu Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...