Mihai Eminescu - 131 de ani de la moarte; slujbă de pomenire la Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală

Mihai Eminescu - 131 de ani de la moarte; slujbă de pomenire la Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală

Arhiepiscopia Bucureştilor anunţă că luni, 15 iunie, la împlinirea a 131 de ani de la moartea poetului naţional Mihai Eminescu, va fi săvârşită o slujbă de pomenire în Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală.

Începând cu ora 8,00, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti va oficia Sfânta Liturghie în capela cimitirului.

Ulterior, la 10,00, va avea loc slujba parastasului, la mormântul poetului, informează Sectorul Cultural şi comunicaţii media al Arhiepiscopiei Bucureştilor într-un comunicat transmis AGERPRES.

În aceeaşi zi, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la finalul Sfintei Liturghii (ora 11,00), va fi săvârşită o slujbă de pomenire.

* Casa Artelor "Dinu Lipatti" invită publicul, duminică, de la ora 17,00, la o întâlnire online dedicată lui Mihai Eminescu, pentru a urmări recitalul extraordinar de poezie şi muzică românească 'Eminescu-Enescu-Lipatti', susţinut de actorul Adrian Titieni şi pianistul Horia Maxim.

Evenimentul a avut loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti în anul 2018, la evenimentul 'Centenarului Marii Uniri', iar acum va fi o premieră online.

"Vă invităm să vă bucuraţi şi să vă emoţionaţi ascultând versurile poetului sufletului românesc, marele nostru Mihai Eminescu, învăluite de muzica genială creată de George Enescu şi Dinu Lipatti", se menţionează într-un anunţ postat pe Facebook.

* Tot cu această ocazie, Romfilatelia va introduce în circulaţie, luni, o emisiune de mărci poştale dedicate lui Mihai Eminescu. Ambele timbre ale emisiunii "Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc" au valoarea nominală de 8,50 lei.

"Pe unul dintre acestea se regăseşte un bust al lui Mihai Eminescu aflat în curtea Mănăstirii Putna, alături de imaginea mănăstirii. Celălalt timbru este ilustrat cu un detaliu al statuii lui Mihai Eminescu, care poate fi admirată în faţa Ateneului Român din Bucureşti (operă a sculptorului Gheorghe D. Anghel), alături de primele versuri ale poeziei Rugăciune", precizează Romfilatelia.

Pe plicul "prima zi" este reprodus integral bustul lui Mihai Eminescu de la Mănăstirea Putna.

Emisiunea de mărci poştale "Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc" va fi disponibilă, începând de luni, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Aceasta este completată de plicul prima zi, coală de 32 timbre şi minicoala de 5 timbre şi vinietă, mai precizează Romfilatelia.

* Mihai Eminescu a murit la 15 iunie 1889, la Bucureşti, două zile mai târziu poetul fiind înmormântat în Cimitirul Bellu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!