Mihai Fifor a anunțat OFICIAL schimbarea din funcție a șefului Jandarmeriei, cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la reprimarea violentă a manifestanților din Piața Victoriei

Mihai Fifor a anunțat OFICIAL schimbarea din funcție a șefului Jandarmeriei, cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la reprimarea violentă a manifestanților din Piața Victoriei

Ministrul de interne, Mihai Fifor, a anunțat că a dispus azi încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei, Ionuț Sindile, care a fost înlocuit cu Constantin Florea, șeful Jandarmeriei Craiova.

”Are o experiență în Jandarmerie de 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei (…) În maxim o săptămână urmează să îmi prezinte primele măsuri pentru eficientizarea instituției”, a mai declarat Fifor.

Ministrul de interne nu a explicat de ce l-a schimbat pe șeful Jandarmeriei. Schimbarea lui Sindile are loc însă cu doar câteva zile înainte de 10 august, când se împlinește un an de la reprimarea violentă a manifestanților pașnici din Piața Victoriei de către jandarmii conduși de Ionuț Sindile.

G4Media.ro a anunțat în premieră că Sindile va fi schimbat cu Florea.

Sindile este anchetat de procurori în dosarul reprimării violente a manifestanților din 10 august 2018. A fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz in serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuziva.

Cine este viitorul șef al Jandarmeriei? Constantin Florea este în prezent șeful Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova. Potrivit CV-ului, Florea a absolvit, pe lângă Colegiul Național de Apărare, Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” Bucureşti.

Potrivit unui articol publicat în 2018 de oltenia.info, Florea cupă această funcție de 9 ani, iar de 14 ani se află la conducerea instituției (2004 – 2009 a fost adjunct). Lucrează la Jandarmerie din 1990. Și-a făcut stagiul militar la Jandarmeria București în 1984 apoi a revenit în Filiașul natal unde a învățat o meserie: prelucrător prin așchiere.

Nu a mai avut timp să o practice deoarece a intrat la școala de ofițeri de la Băneasa.

Potrivit oltenia.info.ro, soția sa Emilia Florea lucrează la Consiliul Județean de unde încasa în 2014 suma de 18.733 de lei.

La rândul ei, Cristina Florea era secretară la SC Club Sportiv U Craiova SA de unde pleca de acasă cu 4500 lei în 2014. În 2015, salariul doamnei Florea la Consiliul Județean Dolj crește la 27.000 de lei, iar veniturile fetiței la CSU Craiova SA cresc și ele la 18.000 de lei. Fata șefului de la jandarmi a fost atunci avansată de la secretară la asistent comunicare.

Așadar cu o soție angajată la Consiliul Județean condus de social-democratul Ion Prioteasa și o fiică angajată de clubul partidului, Florea nu putea decât să fie totalmente împotriva suporterilor Universității Craiova, mai scrie oltenia.info.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale