Mihai Fifor, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Economiei

Mihai Fifor, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Economiei

Mihai Fifor, propus pentru funcția de ministru al Economiei, a primit joi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, cu 37 de voturi pentru și 17 împotrivă.

 În cadrul audierilor, acesta a spus a avut o discuție cu premierul desemnat Mihai Tudose pentru a analiza detalii din programul de guvernare și modul în care este acesta pus în practică în momentul de față, iar elementele ce țin de Ministerul Economiei se află deja în implementare, fiecare măsură în parte fiind pusă în practică, și să se poate discuta despre "întârzieri minore în aplicarea acestor măsuri".

"Obiectivul strategic al programului de guvernare pe domeniul economiei îl constituie implementarea unui alt model de politică industrială care să genereze creștere economică inteligentă a României", a declarat Mihai Fifor.

Acesta a afirmat că întreprinderile cu datorii istorice mari nu se vor închide, ci vor intra într-un proces de reorganizare, după modelul Hidroelectrica.

Întrebat de senatorul Traian Băsescu despre Fondul de Investiții, Mihai Fifor a spus că lista de companii care ar urma să între în componența Fondului este în lucru.

"Dragi colegi vreau să înțelegem foarte bine că acest fond de investiții este o poveste prost pornită. În primul rând vizează aducerea dividendelor din companie într-un fond. Care ce să facă? Investiții. Eu vă întreb simplu, ce profituri aduc investițiile? Pentru că fondurile suverane de investiții trebuie să genereze profituri și atunci vă spun domnul ministru Fifor, chiar dacă sunteți specializat în filosofie, fondurile suverane se fac de regulă pe seama profiturilor din resurse, de gen gaze, petrol. Probabil v-ați uitat la Norvegia, la Qatar. Dacă vreți să faceți investiții faceți-le din bani europeni. Avem bani europeni necheltuiți. Nu sacrificați companii ca să vă faceți pușculiță", a spus Băsescu.

În cadrul audierilor, Mihai Fifor a mai afirmat că o prioritate a Ministerului Economiei o reprezintă și închiderea inelului de 400 de KiloWatti (KW).

Întregirea inelului de 400 kilovolti (kV) al rețelei electrice de transport din România reprezintă o prioritate a Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica la nivel național.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…