Mihai Lucan, despre agenda pe care ar avea-o: Mai am încă una, dacă vreţi v-o dau

Mihai Lucan, despre agenda pe care ar avea-o: Mai am încă una, dacă vreţi v-o dau

Medicul Mihai Lucan a declarat, luni, referitor la agenda cu nume din sistemul judiciar pe care procurorii susţin că o deţine, că mai are una şi este dispus să arate public "cât de secretă e".

Lucan a venit la Bucureşti pentru a semna controlul judiciar.

Întrebat de jurnalişti de existenţa respectivei agende, el a spus, potrivit Antena 3: "Uitaţi că mai am încă una, dacă vreţi v-o dau, ca să o analizaţi, ca să vedeţi cât de secretă e". La întrebarea dacă avea cine să îl protejeze, "la nevoie", el a răspuns: "Dumnezeu".

Procurorii au descoperit asupra medicului Mihai Lucan, în seara în care a fost audiat la sediul DIICOT, un jurnal în care acesta avea notat că fosta sa avocată trebuia să facă pentru a-l proteja un sistem relaţional format din procurori, judecători şi angajaţi SRI, dar şi detalii din viaţa procurorului de caz, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Sursele citate au arătat că, având cunoştinţă că este vizat într-un dosar DIICOT, în luna iulie 2017 Lucan ar fi notat în jurnal că fosta sa avocată trebuie să facă un cerc protector în jurul său şi să realizeze un sistem relaţional cu oameni din sistemul judiciar, respectiv procurori, judecători, poliţie şi SRI.

De asemenea, arată sursele citate, din jurnal ar reieşi că asupra procurorului de caz ar fi fost făcut un adevărat studiu, fiind notate în jurnal chiar şi unele mici detalii din viaţa sa privată.

În jurnal, mai spun sursele judiciare, medicul Mihai Lucan ar fi avut scrise şi mai multe maxime, iar printre cele preferate de el ar fi: "vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig" sau "cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna".

Sursele menţionate au indicat că în jurnal ar apărea şi numele procurorului-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, pe care medicul ar fi fost supărat pentru că nu ar fi putut interveni pe lângă acesta.

Pe 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, acesta fiind pus sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei. Mihai Lucan este suspectat că ar fi transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...