Mihai Tudose, declarații INCENDIARE! „PSD e în cădere liberă. Dragnea nu pleacă, va sta până îngroapă partidul”

Mihai Tudose, declarații INCENDIARE! „PSD e în cădere liberă. Dragnea nu pleacă, va sta până îngroapă partidul”

Mihai Tudose, declarații INCENDIARE! „PSD e în cădere liberă. Dragnea nu pleacă, va sta până îngroapă partidul”. Fostul premier Mihai Tudose a declarat, luni, că PSD este în cădere liberă şi probabil „îşi va încheia misiunea istorică”, transmite Agerpres.

„Atâta timp cât de un an de zile eu şi alţi colegi am tras nişte semnale despre tipul de management, despre tipul de agendă publică înlocuită cu alte agende, nu a fost nicio dezbatere internă, nu a fost nimic bine, totul e bine dacă spune cineva, evident că lumea nu mai suportă. (…) Un an de zile am tot încercat, am vorbit şi public şi epistolar, au fost scrisorile domnului Bădălău, doamnei Andronescu, au fost şi luări de poziţii publice… Vorbeşti cu extinctorul”, a afirmat Tudose, la Parlament, întrebat în legătură cu plecarea sa din PSD.

El a spus că Partidul Social Democrat are deja o problemă cu majoritatea.

„Liviu Dragnea nu va părăsi PSD, Liviu Dragnea va sta până îngroapă PSD, poate asta e misiunea domniei sale. (…) Eu mi-am asumat. Am înţeles că cine nu este de acord cu domnul Dragnea şi cu politica domniei sale trebuie să plece. Am plecat”, a adăugat Tudose.

Întrebat cum ar caracteriza PSD, el a răspuns: „În cădere, din păcate în cădere liberă şi dacă nu se trezeşte şi e o treabă de lideri şi încă doi – trei care îi ţin isonul probabil că PSD îşi încheie misiunea istorică”.

Mihai Tudose: Este bătaia de joc la adresa ţării. E o mare mârșăvie. Bugetul e un dezastru, vitaminele nu se iau de nebune

Fostul prim-ministru Mihai Tudose, deputat Pro România, a criticat, luni, întârzierea adoptării proiectului de buget pe 2019, susţinând că este "o mare mârşăvie" ca ţara să fie lăsată să funcţioneze în fiecare lună ''cu o doisprezecime din buget''.

"În primul rând aş întreba: Care buget? Unele dintre elementele deciziei pe care am luat-o este bătaia de joc la adresa ţării. Suntem în februarie. Înţeleg că este o mare mârşăvie să o tot lungeşti ca ţara să funcţioneze în fiecare lună cu o doisprezecime din buget, fiindcă bugetul pe care l-am făcut eu cu echipa mea în 2017 a fost un buget bun, a funcţionat în 2018, în pofida modului în care a fost guvernată. Dar să aplici acum, cu toate creşterile care sunt la energie, la salarii, la salariul minim, la cheltuielile de personal, să ţii ţara în acest sistem de tot aplicăm bugetul de anul trecut ca să ajungi în situaţia să vii cu un buget care este un dezastru, după cum am văzut schiţa, dar, repet, deocamdată, nu este (n.r. - bugetul) pentru că e ca în poveste: astăzi îl zărim şi el nu e", a spus Tudose, întrebat despre proiectul de buget.

 El a spus că nu înţelege de ce adoptarea bugetului s-a amânat.

"Nu înţeleg, suntem în februarie. Dacă el (bugetul - n.r.) ar fi gata astăzi, votat în plen, în luna martie autorităţile locale tot nu l-ar avea gata. Deci orice zi de azi pe mâine înseamnă că bugetul ajunge la autorităţile locale prin aprilie. Dacă vi se pare că asta înseamnă grijă faţă de ţară, plus vitamina D...", a adăugat Mihai Tudose.

Fostul premier a criticat şi afirmaţia liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la finanţarea programelor de acordare a vitaminei D pentru copii.

"Despre celebra propunere cu vitamina D, dacă ar trăi în lumea reală ar şti, pe de o parte, că vitaminele nu se iau de nebune când vrea oricine, ci pe bază de prescripţie, oricum pentru copii sunt gratuite, deci - bine aţi venit în realitatea românească!", a mai spus Tudose.

Mihai Tudose a demisionat din Partidul Social Democrat şi s-a înscris în Pro România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?