Mihai Voicu, despre demersul lui Dragnea referitor la data alegerilor: Se înscrie la șantaj și amenințare

Mihai Voicu, despre demersul lui Dragnea referitor la data alegerilor: Se înscrie la șantaj și amenințare

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu a afirmat, marți, că solicitarea liderului PSD Liviu Dragnea către premier de a abroga hotărârea de Guvern privind data alegerilor se înscrie, din punct de vedere penal, la șantaj și amenințare.

"Cererea domnului Dragnea către Guvernul României de a abroga Hotărârea de fixare a datei alegerilor se încadrează, din punct de vedere penal, la următoarele categorii: șantaj și amenințare. La acestea putem adăuga mita electorală din fondul de rezervă, constatată de Curtea de Conturi, și abuzul în cazul Ordonanței de preluare forțată a primarilor, constatată deja de Curtea Constituțională", a declarat Mihai Voicu, potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES.

Potrivit lui Voicu, "Dragnea a mai participat sau inițiat următoarele acțiuni: limitarea dreptului de vot pentru Diaspora la precedentele alegeri prezidențiale, refuzul de a organiza alegeri parțiale pentru câteva milioane de electori și tentativă, eșuată, de a restrânge dreptul la liberă exprimare".

"Mai nou, domnul Liviu Dragnea contestă dreptul Guvernului de a fixa data alegerilor și dreptul partidelor de a contesta constituționalitatea unor legi. Pentru Liviu Dragnea și PSD, democrația, însăși, este un grup infracțional organizat. De ce le este frică nu vor scăpa: într-un singur tur sau în două, PSD tot va pierde alegerile. Românii au anticorpi puternici la pesedism, care rezistă și reacționează la orice tentativă de limitare a drepturilor democratice, de abuz, intimidare sau șantaj. Îmi pare rău că dl Dragnea încearcă să importe la nivel național metodele primitive de a face politică pe care le-a pus în aplicare în întreaga sa carieră politică", a completat liderul PNL, conform sursei citate.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabilește data alegerilor locale și să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru scrutin.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că nu intenționează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale și că nu dorește să intre în jocurile politice ale partidelor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

2 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 VIDEO Andreea Tonciu, umilită pe stradă de o tânără fără complexe

5 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?