MII de kilometri de AUTOSTRADĂ pe hârtie. Doar 60 vor fi GATA anul acesta

MII de kilometri de AUTOSTRADĂ pe hârtie. Doar 60 vor fi GATA anul acesta

Amânările lucrărilor ar putea face statul să scoată bani din buzunarul propriu / FOTO: Mediafax

Românii vor circula pe încă 60 de kilometri de autostradă, până la sfârşitul acestui an. Ar trebui să fie gata atât cei 38 de kilometri de şosea de mare viteză dintre Nădlac şi Arad, dar şi cei 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte, unde constructorul s-a angajat să închidă şantierul la finalul toamnei, potrivit Digi24.ro.

Constructorii „și-au asumat că vor termina din cei 22 de kilometri cei 16 kilometri care sunt neafectați de alunecări până la 15 iulie 2014, e angajamentul lor scris. Și-au asumat că până în 15 noiembrie 2014 vor termina și partea afectată de alunecări", a spus săptămâna trecută ministrul Transporturilor, Dan Șova.

Cu probleme rămân cei șase kilometri care ar trebui să aducă şoseaua dinspre Ploieşti până în Capitală. Pe şantier lucrările au îngheţat. Contructorul nu mai vrea să muncească dacă nu primeşte bani în plus, bani pe care şefii de la Drumuri nu vor să-i plătească.

Bine nu stăm nici cu autostrăzile pe care Compania de Drumuri vrea să le construiască pe banii drumarilor. De pildă, la Comarnic-Braşov, lucrările nu vor începe mai devreme de iunie, cu două luni întârziere faţă de termenul iniţial avansat de guvernanţi. Mai multe aici .

Totodată, Ministerul Transporturilor a facut publice marti, 8 aprilie, primele planse orientative cu masterplanul pentru transporturi (cadrul general pentru realizarea investitiilor in domeniu). Imaginile postate la Palatul Parlamentului arata planurile Guvernului Ponta pentru autostrazi pana in 2022.

Dintre investitii se remarca proiecte care nu au fost puse niciodata in discutie pana acum, precum autostrazile din perimetrul Gilau - Bistrita - Dej - Targu Mures. In toate planurile apare si celebra autostrada care leaga Bucurestiul de Alexandria, fieful lui Liviu Dragnea. Planurile pot fi văzute pe Hotnews.ro .

Dan Sova, ministrul Transporturilor, declarase in luna martie ca Master Planul General de Transport va fi finalizat pana la 15 aprilie in forma necesara pentru aprobarea fondurilor europene.

Sova a spus ca documentul ar fi trebuit finalizat pana la sfarsitul lui 2013, iar din cauza nerespectarii acestui termen a fost necesara prelungirea unui contract de consultanta incheiat de Ministerul Transporturilor cu Banca Mondiala, in cadrul unui proiect de suport pentru punerea in aplicare a unei strategii generale in sectorul de transport si infrastructura.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”