Mii de locuinţe din Londra şi împrejurimi au rămas fără apă din cauza spargerii ţevilor îngheţate

Mii de locuinţe din Londra şi împrejurimi au rămas fără apă din cauza spargerii ţevilor îngheţate

Mii de locuinţe din Londra şi din împrejurimi au rămas fără apă după ce temperaturile negative de săptămâna trecută au provocat spargerea unor ţevi din sistemul de aprovizionare al metropolei, informează luni Press Association.

Aproximativ 12.000 de consumatori din Londra au fost privaţi de apă începând de duminică seară, a informat compania britanică de distribuţie de apă potabilă Thames Water.

Magazinele care comercializau apă îmbuteliată şi-au prelungit duminică programul de funcţionare, iar unele instituţii, printre care şi o şcoală din Streatham (sudul Londrei), au anunţat că ar putea rămâne închise luni.

Şi alte companii de distribuţie a apei au raportat defecţiuni în reţeaua de distribuţie.

Thames Water, South East Water, Southern Water şi Affinity Water au sfătuit persoanele care locuiesc în Londra şi în sud-estul metropolei să limiteze consumul de apă la strictul necesar în urma problemelor apărute la sistemul de alimentare cu apă.

''Pe cât posibil, înlocuiţi băile cu duşuri scurte, nu lăsaţi robinetele deschise inutil şi utilizaţi maşinile de spălat rufe şi vase doar când acestea sunt încărcate la capacitate maximă'', au sfătuit companiile în cadrul unui comunicat comun.

La sfârşitul săptămânii trecute, valorile de temperatură au crescut peste punctul de îngheţ după ce un val de ger siberian supranumit ''Bestia din Est'' şi furtuna Emma au provocat ninsori abundente şi polei în Anglia, Irlanda şi Scoţia, perturbând sever traficul rutier, feroviar şi aerian.

Coduri galbene şi portocalii de ninsori şi polei rămân în vigoare în Irlanda până luni după-amiaza, precizează sursa citată.

Topirea zăpezilor ca urmare a creşterii valorilor de temperatură au condus la emiterea mai multor alerte de inundaţii, majoritatea valabile pentru vestul Angliei şi în Ţara Galilor, conform Agenţiei de Mediu din Marea Britanie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”