Mii de manifestanţi au ieșit din nou în stradă în Israel pentru a cere demisia premierului Netanyahu VIDEO

Mii de manifestanţi au ieșit din nou în stradă în Israel pentru a cere demisia premierului Netanyahu VIDEO

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat duminică seara, 31 martie, în faţa parlamentului israelian la Ierusalim pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, a doua manifestaţie în două zile, incidente marcate cu ciocniri cu poliţia.

Proteste masive în Israel FOTO: Arhivp

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a elibera un drum blocat de manifestanţi furioşi care fluturau drapeluri israeliene şi au aprins focuri. "Alegeri!", Netanyahu "trebuie să plece!" şi "Aduceţi acasă (ostaticii) acum!", au strigat protestatarii, potrivit Agerpres.

Furia împotriva prim-ministrului pentru gestionarea ţării după atacul Hamas din 7 octombrie în Israel a ajuns la un punct extrem, a subliniat Dana Rabfogel Shor, 44 de ani, venită din Tel Aviv.

"Oamenii sunt nervoşi, sunt obosiţi, vor alegeri. Ei dau vina pe Bibi (Netanyahu) şi pe guvernul despre care spune că nu este responsabil pentru nimic" a explicat ea, având în mână o fotografie mare cu un văr îndepărtat, Itay Svirsky, ucis pe 7 octombrie.

La această adunare cerând plecarea guvernului au participat manifestanţi şi familii ale ostaticilor reţinuţi în Fâşia Gaza de Hamas. Organizatorii lor au avertizat că vor ieşi în stradă la Ierusalim în fiecare seară în următoarele zile.

În momentul manifestaţiei de duminică, Benjamin Netanyahu a ţinut o conferinţă de presă. "Alegeri acum, în plin război, ar paraliza Israelul pentru cel puţin şase luni. Ele ar paraliza negocierile pentru eliberarea ostaticilor noştri (...), lucru pentru care Hamas s-ar felicita în primul rând", a declarat el.

130 de oameni dintre cei răpiţi pe 7 octombrie sunt încă în Gaza, în mâinile teroriştilor Hamas şi ai aliaţilor lor. Nu toţi sunt însă în viaţă. O nouă rundă de negocieri a început la Cairo, dar în Israel familiile nu mai au răbdare.

Poliția a folosit tunuri cu apă pentru a împrăștia manifestanţii. Noi proteste sunt anunţate seară de seară până miercuri în faţa Parlamentului. Familiile ostaticilor şi-au montat corturi şi ameninţă că vor rămâne acolo. Sunt susţinute de 200 de companii, care vor permite angajaţilor s ă plece mai devreme de la muncă pentru a participa la manifestaţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat