Mii de persoane injectate cu o soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 în Germania

Mii de persoane injectate cu o soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 în Germania

Mii de persoane care au dorit să se imunizeze împotriva coronavirusului ar fi fost injectate cu o soluţie salină şi nu cu un vaccin anti-COVID-19 în districtul Friesland din nordul Germaniei, informează DPA.

Peste 2.000 de persoane au solicitat să fie inoculate din nou după ce au apărut informaţii potrivit cărora o asistentă medicală a fost acuzată că a folosit o soluţie salină în locul serului împotriva coronavirusului, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din landul german Saxonia Inferioară.

Nu se ştie cu exactitate dacă incidentul s-a produs accidental sau intenţionat.

Primele doze suplimentare pentru cei afectaţi vor fi oferite începând de vineri, a precizat un purtător de cuvânt al districtului Friesland, situat în landul Saxonia Inferioară.

Marţi, poliţia a anunţat că este posibil ca asistenta medicală să fi injectat mii de persoane cu soluţie salină în locul unui ser anti-COVID-19 la un centru de vaccinare din district - un număr mult mai mare decât se crezuse iniţial.

Circa 8.557 de persoane, care au fost inoculate în perioada 5 martie - 20 aprilie, ar putea fi afectate, potrivit administraţiei districtului.

Numărul exact al persoanelor aflate în această situaţie nu este încă foarte clar.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Saxonia Inferioară a spus că nu are cunoştinţă de vreun caz grav de COVID-19 produs după inocularea soluţiei saline. Cu toate acestea, informaţiile nu au putut fi comparate din cauza reglementărilor privind protecţia datelor, printre altele, a mai spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...