„Mii de ruși vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului”/Apel la proteste în întreaga Rusie/Rușii fug urgent din țară: „Toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul și Erevan s-au epuizat în câteva minute”

„Mii de ruși vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului”/Apel la proteste în întreaga Rusie/Rușii fug urgent din țară: „Toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul și Erevan s-au epuizat în câteva minute”

Mișcarea Vesna a făcut apel la proteste în toată Rusia împotriva mobilizării anunțate de președintele rus Vladimir Putin, potrivit site-ului meduza.io .

Activiștii le propun cetățenilor să se adune miercuri, 21 septembrie, la ora 19:00, în centrul orașelor lor.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri ei? Pentru ce vor vărsa mame și copii lacrimi? Pentru palatul lui Putin?”, se arată în apelul mișcării.

Anterior, mișcarea „Vesna (Primăvara)” a făcut apel la soldații ruși să refuze să participe la război și să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate de Duma de Stat, care transformă acest lucru într-o infracțiune penală.

În 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Într-un discurs adresat rușilor, el a spus că decizia este adoptată „pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura securitatea poporului nostru și a populației din teritoriile eliberate”. Doar rezerviștii vor fi supuși la recrutare.

„Războiul nu mai este „afară” – a ajuns în țara noastră, în casele noastre, la cei dragi nouă. Și trebuie să moară pentru a îndrepta greșelile regimului lui Putin, care a aruncat Rusia într-un carnagiu îngrozitor, în izolare și sărăcie”, acuză mișcarea, înainte de a adăuga:

„Acțiunea de protest este doar începutul. Suntem încrezători că decizia de a protesta masiv ar putea fi sfârșitul acestui guvern. Țara trebuie să iasă acum. Totul este în mâinile noastre!”

Rușii fug urgent din țară: „Toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul și Erevan s-au epuizat în câteva minute”

Biletele pentru zborurile din Moscova catre capitalele Armeniei si Turciei s-au epuizat in cateva minute, se arata pe numeroase conturi de Twitter.

„Dupa anuntarea mobilizarii partiale, toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”, anunta War Monitor.

Inca de ieri, de cand s-a anuntat discursul lui Putim, pretul biletelor catre Erevan a crescut masiv.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...