Mii de sirieni, recrutaţi de Rusia pentru a lupta în Ucraina (OSDO)

Mii de sirieni, recrutaţi de Rusia pentru a lupta în Ucraina (OSDO)

Rusia a elaborat o listă cu aproximativ 40.000 de combatanţi din armata siriană şi din miliţiile aliate, pregătiţi să fie desfăşuraţi în Ucraina, a afirmat marţi Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), informează AFP.

La 11 martie, Kremlinul a anunţat că voluntarii, inclusiv cei care vin din Siria, ar fi bineveniţi pentru a lupta alături de armata rusă în Ucraina, ţară invadată începând din 24 februarie.

Conform datelor OSDO, ofiţeri ruşi, în coordonare cu armata siriană şi miliţii aliate, au deschis birouri de înrolare în zonele aflate sub controlul regimului de la Damasc.

''Până în prezent, peste 40.000 de sirieni s-au înscris pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina'', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Ofiţeri ruşi, desfăşuraţi în Siria în cadrul intervenţiei Rusiei în 2015 pentru a sprijini regimul de la Damasc, au aprobat candidatura a 22.000 dintre ei. Aceşti combatanţi provin fie din forţele armate siriene, fie din miliţiile pro-Damasc formate de ruşi având experienţă de luptă în zone urbane, potrivit OSDO.

În timp ce în Siria aceşti soldaţi câştigă între 13 şi 32 de euro pe lună, Rusia le promite un salariu de 1.000 de euro pentru a lupta în Ucraina, a raportat ONG-ul.

De asemenea, ei au dreptul la o indemnizaţie de 7.000 de euro dacă sunt răniţi în luptă. În caz de deces, familia soldatului respectiv ar urma să primească 15.000 de euro.

Mercenari sirieni au luptat deja în Libia şi în enclava caucaziană Nagorno-Karabah. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina